Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atrium MC wint AD Ziekenhuis Top 100

In de zesde AD Ziekenhuis Top 100 staat het Atrium Medisch Centrum uit Heerlen op de eerste plaats. Onderaan de lijst staan de IJsselmeerziekenhuizen uit Lelystad.
Atrium MC wint AD Ziekenhuis Top 100

Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk het Canisius Wilhelmina Gasthuis in Nijmegen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Winnaar van 2008 het Diakonessenhuis Utrecht staat nu op de vijfde plaats. Het Atrium was vorig jaar nog 22ste.

Verscherpt toezicht
Eind vorig jaar zag het er nog somber uit voor het Limburgse ziekenhuis. Toen dreigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het ziekenhuis onder verscherpt toezicht te plaatsen als het niet snel maatregelen zou nemen op het gebied van patiëntveiligheid. In het Atrium stierven in het voorjaar van 2008 twee patiënten die waren gefixeerd met Zweedse banden. Er zijn toen extra maatregelen getroffen.

Punten
De ziekenhuizen worden beoordeeld op allerlei criteria op het gebied van verpleging, intensive care, inzet van moderne ICT, complicatieregistratie, hartfalen, herseninfarct, heupoperaties, borstkanker, staar, kind en ziekenhuis en patiënttevredenheid.

Criteria
De ziekenhuizen hebben de informatie zelf openbaar gemaakt op instructie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het AD heeft aan deze criteria vervolgens punten toegekend. De criteria en scores zijn opgesteld in overleg met medische en brancheorganisaties. Tien van de 36 gebruikte criteria zijn gericht op patiëntvriendelijkheid en patiënttevredenheid. Ruim 32.000 patiëntoordelen werden hiervoor meegewogen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.