Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verpleegkundige standaard’ voor kwaliteitszorg

Grote kans dat de verpleegkundigen in het Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen in de toekomst worden getoetst op het verlenen van kwaliteitszorg.

 

De verpleegkundigen van het ziekenhuis hebben onlangs een Verpleegkundige Standaard ontwikkeld op initiatief van de VAR van het Atrium Medisch Centrum Parkstad. Hierin is het verpleegkundig proces beschreven uitgaande van het patiëntenproces. Dat wil zeggen dat er een onderscheid is gemaakt in: de pré-klinische fase, opnamefase, verblijfsfase en de ontslagfase. Per fase zijn er kwaliteitseisen beschreven waaraan de verpleegkundige zorg moet voldoen. Aan de hand van de 3 kerncompetenties van verpleegkundigen: methodisch verpleegkundig handelen, voorlichting en preventie en het coördineren van zorg.
 
Toetsing
Het is de bedoeling dat de standaard in de toekomst wordt ingezet als toetsingsinstrument. Op die manier wordt gestreefd naar het verlenen van hoogwaardige kwaliteitszorg. Er is drie jaar gewerkt aan de standaard. ‘Wij willen het nu zelf gaan implementeren en gebruiken als toetsingskader’, zegt verpleegkundige Ada Waterink, tevens bestuurslid van de VAR. Dit implementatietraject is nog volop in ontwikkeling.
 

Opvragen
Nieuwe medewerkers en leerlingen ontvangen het boek automatisch. Andere geïnteresseerden kunnen het opvragen bij de VAR van het ziekenhuis: var@atriummc.nl
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.