Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banen op de tocht bij IJsselmeerziekenhuizen

Bij de IJsselmeerziekenhuizen verliezen tweehonderd mensen hun baan. Om hoeveel gedwongen ontslagen het gaat is nog niet duidelijk, om hoeveel verpleegkundigen het gaat evenmin.

‘Dit zal de komende twee weken duidelijk worden,’ zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. ‘Maar veel medewerkers hebben de afgelopen tijd hun heil elders gezocht, dus om veel gedwongen ontslagen zal het niet gaan.’ Wel werd eerder al bekendgemaakt dat van de 49 medisch specialisten negen vertrekken.

Overeind
Gisteren werden alle betrokken partijen het eens over de manier waarop het noodlijdende ziekenhuis met vestigingen in Lelystad en Emmeloord overeind moet worden gehouden. Het ministerie van VWS springt voor meer dan 30 miljoen euro bij in de vorm van leningen, voorschotten en het overnemen van vorderingen.

Onmisbaar?
Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil na het besluit om de ziekenhuizen open te houden wel opnieuw bekijken wanneer een ziekenhuis onmisbaar is in een regio. Nu geldt de regel dat de acute ziekenhuiszorg binnen 45 minuten bereikbaar moet zijn, maar de minister vindt dit te mager.

Extra ambulancepost
De acute zorg zou daar met een extra ambulancepost overeind gehouden kunnen worden. Maar de overige zorg zou toch te ernstig te lijden hebben onder het verdwijnen van een ziekenhuis in Lelystad, dat door Klink als een ‘systeemziekenhuis’ bestempeld wordt. Dit is een ziekenhuis dat noodzakelijk is om de zorg in een regio overeind te houden.

Door: redactie Nursing 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.