Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Begeleidingstrofee 2009 voor Fontys Hogeschool Verpleegkunde

Fontys Hogeschool Verpleegkunde heeft de Begeleidingstrofee 2009 gewonnen. Deze prijs is bedoeld voor de bacheloropleiding die haar studenten de beste stage- en afstudeerbegeleiding geeft. De hogeschool uit Eindhoven was samen met de opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Zuyd en de opleiding Oefentherapie Cesar van Hogeschool Utrecht genomineerd.
Begeleidingstrofee 2009 voor Fontys Hogeschool Verpleegkunde

Fontys Hogeschool Verpleegkunde schreef zich in voor de trofee om zo een goede vergelijking te kunnen maken met andere hogescholen.  Ruim twintig hbo-opleidingen schreven zich in voor de Begeleidingstrofee 2009, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Projectmatig werken
De jury prees de ‘bedrijfskundige precisie’ waarmee Fontys Hogeschool Verpleegkunde afstudeeronderzoeken beoordeelt, uitwerkt en begeleidt. ‘Projectmatig werken wordt al in de voorgaande jaren aangeleerd en wordt op een heldere manier in het afstudeerproject toegepast. Studenten verpleegkunde en externe projectbegeleiders uit het werkveld zijn actief betrokken bij het evalueren en verbeteren van de processen’, aldus het juryrapport.

In teamverband
Naast lof kwam de jury ook met een verbeterpunt. Ze vindt dat de afstudeerprojecten meer individueel ingericht zouden moeten zijn. Van den Nieuwenhoff en Duits gaan in de toekomst proberen om dit verder uit te werken. Toch zullen ze niet helemaal van de huidige methode afwijken. ‘We laten de studenten juist in groepen werken, omdat dit voor het beroep heel belangrijk is. Op zorgafdelingen werken verpleegkundigen ook in teamverband aan bijvoorbeeld een kwaliteitsproject.’

Voortrekkersrol
Ze vertelt dat aan de trofee geen verplichtingen zijn verbonden, maar ziet wel een voortrekkersrol voor haar opleiding Verpleegkunde weggelegd. Zowel binnen Fontys als daarbuiten. ‘Ik kan me voorstellen dat we een symposium gaan organiseren dat in het teken staat van het afstuderen en de begeleiding van studenten.’

Helaas is het een stuk slechter gesteld op de Hogeschool Rotterdam.

Door: redactie Nursing
Fontys Hogeschool Verpleegkunde

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.