Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Begin oktober meer duidelijkheid over voortgang BIG II

De taak van Wet BIG II-verkenner Alexander Rinnooy Kan zit er bijna op: naar verwachting deelt hij volgende week zijn bevindingen met minister Bruins. Die zal vervolgens de Kamer informeren over het vervolg van het wetsvoorstel BIG II.
Minister Bruno Bruins (foto ANP)

Rinnooy Kan adviseert minister Bruno Bruins van Medische Zorg over de vervolgstappen na de onrust die is ontstaan rondom de overgangsregeling en het wetsvoorstel BIG-II. Ook is hem gevraagd welke andere opties – zoals cao’s of kwaliteitsstandaarden – er zijn om functiedifferentiatie te bewerkstelligen. ‘Wat mij betreft staan alle opties open,’ aldus Bruins in een Kamerbrief gisteren. ‘Ik wacht de resultaten van deze verkenning af en bezie dan op welke wijze ik een rol kan spelen in het vervolgtraject dat partijen voor ogen zien.’

Gesprekken

In de afgelopen weken ging Rinnooy Kan met verschillende partijen om tafel, zoals de vakbondsbestuurders. NU’91, CNV en FNV hebben hem uitgelegd dat het duidelijk is dat er geen draagvlak is onder verpleegkundigen, en dus gaat het wetsvoorstel BIG II wat hen betreft van tafel. De Beroepsorganisaties Zorg (BoZ), het samenwerkingverband van ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN, heeft Rinnooy Kan geadviseerd samen met verpleegkundigen dóór te gaan met de invoering van functiedifferentiatie en daarbij zonodig nieuwe wegen in te slaan. ‘De toekomstige uitdagingen in de zorg vragen hierom,’ aldus voorzitter Jacobine Geel.

V&VN

Morgen spreekt Rinnooy Kan met beroepsvereniging V&VN en het actiecomité Wet BIG II in de overgang. Ter voorbereiding hield V&VN een ledenpeiling, waarvan de resultaten worden meegenomen naar het gesprek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.