Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekijk hier de artikelen uit Nursing november 2017

Op de eerste vrijdag van de maand valt de papieren versie van Nursing op de deurmat én zijn alle artikelen online te lezen als premium artikel. Welke artikelen vind je in Nursing november 2017?

Medicijnquiz: oxazepam
Test je kennis over oxazepam en verdien een punt voor het kwaliteitsregister V&V

Getroffen door je eigen specialisme – PREMIUM
Het zal je maar gebeuren. Je werkt op een gespecialiseerde afdeling en blijkt dezelfde ziekte te hebben als de patiënten die je verpleegt. Het overkwam Nadine, Janny en Riana.

EBP: Depressie bij chronische hemodialyse – PREMIUM
Depressie komt vaak voor bij patiënten die chronische hemodialyse ondergaan. Kunnen verpleegkundigen de symptomen verlichten, met bijvoorbeeld ademtherapie of cognitieve gedragstherapie?

Continu meten van vitale functies: zin en onzin – PREMIUM
Heeft het viermaal daags meten van vitale functies zin? Veel verpleegkundigen hebben moeite met het routinematige aspect hiervan. Mogelijk alternatief: het continu meten via nieuwe technologie.

Voeding en medicijnen: een delicate combinatie – PREMIUM
Medicijngebruik kan invloed hebben op de voedingstoestand van een patiënt. Maar andersom kan voeding ook de werking van medicijnen veranderen. Wat zijn interacties om alert op te zijn?

9 weetjes over perioperatieve diabeteszorg – PREMIUM
Nuchter zijn, medicatie, een infectie: een operatie en ziekenhuisopname kan grote invloed hebben op diabetespatiënten. Waar moet je op letten als verpleegkundige op de afdeling?

Wetenschap: verpleegkundigen zijn verdeeld over feedback
Verpleegkundigen denken dat het goed zou zijn om feedback over kwaliteitsindicatoren uitgebreider te bespreken binnen het team.

Wetenschap: verpleegkundige interventie effectief bij nazorg kanker
Verpleegkundigen kunnen een schakel zijn tussen screenen op psychosociale klachten na kanker en daadwerkelijke psychosociale hulp.

Wondcasus: Skin tear na val van een stoel – PREMIUM
Mevrouw De Vries heeft een skin tear. De genezing verloopt met horten en stoten; er is sprake van infectie, necrose en hypergranulatie.

Impact: Zonder woorden
Was er maar een protocol voor wat je moet zeggen als je alleen bent met een stervende patiënt, verzucht student Lotte Stevens.

Knelpunten in de transmurale overdracht – PREMIUM
Verpleegkundigen ervaren problemen in de overdracht van de wijk naar ziekenhuis én andersom. Welke knelpunten zijn er en hoe zijn ze te verbeteren?

Verpleegkundige geschrapt om niet reanimeren: terecht? – PREMIUM
Een verpleegkundige is ontslagen en geschrapt uit het BIG-register, omdat zij een patiënt niet reanimeerde. De zaak doet veel stof opwaaien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.