Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties31

Bestel het spiekboekje Rekenen voor Verpleegkundigen

Vergeet je steeds hoe je moet rekenen met milligrammen en milliliters? Of vind je rekenen gewoon vervelend of moeilijk? Niet nodig, gebruik het Nursing spiekboekje: rekenen voor verpleegkundigen!

In het Nursing spiekboekje staat alles wat je nodig hebt om het verpleegkundig rekenen in de praktijk makkelijker te maken. Het omrekenen van grammen naar milliliters, oplossen of verdunnen. Met het spiekboekje is het peanuts. Het boekje is klein en handzaam zodat het makkelijk in je uniform of broekzak past. Rekenen was nog nooit zo makkelijk.


Bestellen

Het Spiekboekje rekenen voor verpleegkundigen is te bestellen per 10 stuks voor € 26.25 via de BSL Shop.

Leuk voor je collega’s van de afdeling of je medestudenten!

(Let op: hieronder een reactie plaatsen is geen bestelling plaatsen)

31 REACTIES

 1. Als het over medisch rekenen gaat, gaar het maar over het rekenen van verpleegkundigen.
  Denk wel eens: Maak het vanuit de fabrikant en de organisatie/apotheker werkzamer opdat het geneesmiddel in de juiste vorm en hoeveelheid wordt toegediend, maak het leesbaar op het etiket, te begrijpen. En hoe ondersteund de apotheek de medewerkers die de medicijnen toedienen?
  En dan de voorschrijver van de medicatie, weet hij of zij wel van wanten?
  Waarom alle verpleegkundigen staartdelingen laten maken, en dit onder werkdruk, tijdsdruk, nee er valt van de andere deelnemers aan de keten ook wel wat te verwachten.
  m vr gr J Jansen

 2. Lees alle reacties
 3. Ik heb dit boekje ooit eens besteld als cadeautje voor mijn collega’s op de afdeling. Ze waren er erg blij mee. Nu een paar maanden later komt mijn leidinggevende naar mij toe met de vraag of ik ze ook voor de andere teams in ons huis kan bestellen…….

 4. @Jacq: Ik ben het met je eens dat we niet moeten vergeten hoe we de zaken moeten berekenen. Maar ben ook van mening dat een boekje waar kort en bondig in staat verteld hoe het ook alweer moest een handig hulpmiddel kan zijn. Zeker voor diegenen die nu eenmaal moeite hebben (en waarschijnlijk altijd hebben gehad) met rekenen. Met alleen een calculator kom je er namelijk niet. Als je namelijk niet weet hoe je iets moet berekenen, kun je 1000 dingen intoetsen op zo’n apparaat en nog weet je niet of je uitkomst de goede is. Persoonlijk zeg ik dan, gebruik het boekje als hulpmiddel voor het hoe en wat en gebruik je calculator om rekenfouten te voorkomen (als je twijfelt aan je hoofdreken skills)…
  Daarnaast ben ik van mening als je eenmaal snapt wat je berekent je nooit geen trucjes meer hoeft te onthouden, omdat je het altijd kunt herlijden. (maar helaas lukt dat ‘snappen’ niet bij iedereen en als dat goed staat uitgelegd in dit boekje dan ben ik een voorstander)….
  …Een student verpleegkundige, welke gelukkig altijd al weinig moeite met rekenen heeft gehad… (maar ik geef ze in mijn klas de kost die er wel veel moeite mee hebben)

 5. Tja,
  Een hulpmiddel is altijd welkom. Toch vind ik het belangrijk dat de berekeingen ook zelf gemaakt kunnen worden. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn? Ik huiver voor een te grote afhankelijkheid van zo’n spiekboekje. Neem liever een calculator mee, dan weet je hoe de berekening gemaakt moet worden maar ben je wel accuraat in de berekening zelf.
  Ben ik dan te streng voor mezelf of voor leerlingen? Ik denk het niet. Je moet gewoon weten hóe je aan de dosering of inloopsnelheid komt.
  Een boekje kan alleen helpen, maar niet je rekenkunst overnemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.