Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Bestuurder Langeland krijgt loon ook later

Interim-bestuursvoorzitter Jan-Willem Brinkman van het Langeland Ziekenhuis krijgt in december geen loon. Eerder deze week maakte het ziekenhuis bekend dat verpleegkundigen deze maand slecht de helft van hun salaris krijgen, de rest volgt in januari.
Bestuurder Langeland krijgt loon ook later

De bestuurder laat via een woordvoerder aan Zorgvisie weten dat hij in december helemaal geen loon ontvangt. Hij laat zich een maand later uitbetalen. Het is niet bekend hoeveel Brinkman verdient. Wel is bij Zorgvisie bekend hoeveel Brinkman in het verleden heeft ontvangen. Het IJsselmeerziekenhuis (Lelystad), waar hij bijna twee jaar (2002-2004) heeft gewerkt als interimmer, betaalde hem 43.000 euro per maand. De Gelderse Vallei (Ede) was in 2007 30.000 euro per maand kwijt. Het Catharina Ziekenhuis (Eindhoven) moest 47.000 euro per maand op tafel leggen. Zijn huidige inkomen ligt in dezelfde orde van grootte, verklaart de woordvoerder tegen Zorgvisie.

Half Salaris
Maandag werd bekend dat het personeel van het ziekenhuis in december slechts de helft van het salaris krijgt uitbetaald en de eindejaarsuitkering. Het tweede deel van het loon komt in januari. Het ziekenhuis verkeert al langere tijd in zware financiële moeilijkheden. ‘Het is een maatregel die het bestuur niet graag neemt, maar het moest wel. Een volledig salaris betalen en de eindejaarsuitkering erbovenop, dat trekken we nu niet,’ aldus de woordvoerder.

Vakbond ontstemd

Vakbond NU’91 is niet te spreken over de maatregel. ‘Hoe problematisch de financiële situatie van het ziekenhuis ook is, het personeel moet wel betaald worden. Je kunt de mensen die voor je werken niet op deze manier belasten met de problemen’, zegt Michel van Erp, woordvoerder van NU’91, tegen Nursing.nl.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Tja..even gemakkelijk doen.
  Zwaar weer dan maar gewoon de helft…
  Die interim k met gerust hart stoer doen met zijn inkomen..een maandje niet, volgende maand dubbel..(??waarom eigenlijk??)
  Maar het merendeel kan echt niet op zo’n manier de problemen oplossen.
  Even geen geld? Nou ja..dan nu maar de helft en volgende maand de rest…
  Dit is wanbeheer en wanbestuur,absoluut incompetent bestuur.
  Gooi ook die interim er maar uit.

 3. On-ge-loofe-lijk zeg! 43.000 euro PER MAAND? Dat is toch van de gekke zeg! Dat hij meer verantwoordelijkheden heeft oke, maar om daar dan zo ontzettend veel geld tegenover te zetten is niet normaal meer! Ik begrijp op deze manier alle tekorten in de zorg goed, daar zijn de salarissen van bestuurders zeker een belangrijk deel van…

 4. Ik ben erg geschrokken van dit voorval.
  Al dit in ons gezin zou gebeuren zou er paniek uitbreken….Hypotheek,…ja ik bel de bank wel even en die zullen het wel snappen….
  Boodschappen….ik vraag bij de Aldi wel even of ze “het opschrijven”,
  Benzine (thuiszorgers werken met hun auto) …ik vraag aan SCHELL wel of ik een maandje op de pof …kan ,Nou dat moet toch lukken??
  NEEEEEE NATUURLIJK NIET !!!!! Wat is dit nou voor een onzin directie ????????

 5. Ik hoop dat alle verpleegkundigen in dit ziekenhuis hier bezwaar tegen aantekenen om op die manier rente te ontvangen over het in gebreke blijven van de werkgever. Je moet het nooit pikken dat ze je welverdiende, toch al schamele, maandelijkse zakgeld achterhouden omdat ze dit even beter uitkomt.
  En wat betreft die interim-bestuurder: als de sodemieter buitenflikkeren, scheelt sowieso 40.000,– per maand, los van de onkostenvergoeding waar meneer zeker en vast ook nog recht op heeft.

 6. Ik ben ook elke keer weer geschokt als ik hoor wat een directeur/bestuurde ‘verdient’.
  In een ander artikel wordt benoemd dat de Vereniging van Bestuurders in de Zorg laat weten ernstig geschokt te zijn door het feit dat vanaf 2013 aan de lonen van bestuurders een maximum wordt gesteld, en juridische stappen overweegt…
  Ook daar zakt mijn broek van af. Een verpleegkundige moet het doen met 30-40.000 per jaar, een bestuurder is verontwaardigt als hij max 140.000 per jaar krijgt.
  Wanneer worden bestuurders eens wakker…?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.