Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Bestuurders thuiszorg verdienen meer dan premier’

Minstens 64 bestuurders van instellingen in de thuiszorg strijken meer salaris op dan de premier.
'Bestuurders thuiszorg verdienen meer dan premier'

 

Dat blijkt uit een eigen onderzoek dat de SP dinsdag heeft gepubliceerd. 
De SP vlooide de jaarrekeningen van 73 thuiszorginstellingen door, waarin de beloningen van 157 bestuurders terug te vinden waren. Aanleiding waren berichten over hoge beloningen voor de top die gepaard gaan met loonsverlagingen voor het personeel.

Hoge bonussen

Van de onderzochte bestuurders in de thuiszorg bleek 40 procent meer te verdienen dan 186.000 euro, het bedrag dat de toekomstige premier zou kunnen verdienen. De SP maakt zich ook zorgen over de hoge bonussen die vertrekkende bestuurders in hun zak steken. Negen instellingen in de thuiszorg trokken meer dan 4 miljoen euro uit voor vertrekpremies, gemiddeld drie ton per bestuurder.

Maximum salaris

Het kabinet wil dat zorginstellingen zelf codes gaan opstellen voor de topsalarissen, maar SP-leider Agnes Kant vindt dit veel te vrijblijvend. Voor de thuiszorg zou als maximum het salaris van een minister moeten gaan gelden. Zij vindt hiervoor gehoor bij andere partijen in de Kamer. Zo vindt ook het CDA dat er een ministersnorm moet komen in de thuiszorg.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.