Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beter zien door eieren eten

Onderzoekers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum hebben aanwijzingen dat het eten van aangepaste eieren het zicht verbetert van patiënten met de oogziekte maculadegeneratie.
Beter zien door eieren eten

Dat blijkt uit een artikel in het novembernummer van Summum, het blad van het ziekenhuis. Onderzoekers van het UMC in Maastricht zoeken samen met enkele bedrijven naar een remedie tegen maculadegeneratie. Ze hebben aanwijzigen gevonden dat bepaalde kleurpigmenten (luteïne en zeaxanthine) in eieren een beschermende werking hebben tegen de ongeneeslijke ziekte. De mens kan de pigmentstoffen alleen via voeding binnenkrijgen.

Maculadegeneratie
De kleurpigmenten zitten van nature al in ei. Door kippen te voeren met extra luteïne en zeaxanthine en mensen de verrijkte eieren te laten eten, kan het gehalte van de stoffen in het oog toenemen, zo menen de onderzoekers te hebben bemerkt bij proefpersonen. De wetenschappers willen nu vervolgonderzoek doen op patiënten die lijden aan maculadegeneratie om te kunnen zien of zij er ook beter van worden.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.