Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bijwerkingen vaccin niet verontrustend

De bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik zijn tot nog toe niet verontrustend.
Bijwerkingen vaccin niet verontrustend

De gemelde klachten beperken zich tot de plaats van de prik en dan gaat het om pijn, zwelling of een blauwe plek. Dat zei directeur Kees van Grootheest van het het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb dinsdag.

Bijwerkingen griepprik
Het centrum heeft tot nu toe al 468 meldingen binnengekregen over bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik. Dat is veel meer dan bij de normale griepprik, waar het jaarlijks om circa dertig meldingen gaat. Volgens Van Grootheest komt dat doordat iedereen die de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep haalt een folder meekrijgt waarin staat dat bijwerkingen bij Lareb kunnen worden gemeld.

Door: redactie Nursing

Bekijk hier het dossier H1N1

Eerder in het nieuws
Verkeerd geïnjecteerde patiënt overlijdt
Verpleegkundige vaccineert zich voor patiënten
Kinderen ook ingeënt tegen Mexicaanse griep

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. verslagje: (door eigenlijk een soort van alternatief verplk)
    Heb maandag vaccin gehaald.Werd vakkundig geprikt.Geen last van blauwe plek of stijve arm.Deze woensdag ochtend een beetje flauw gevoel.Wat energieloos zogezegd.Eenmaal gedoucht en weer aan de dagelijkse bezigheden …..en nergens last meer van.Ik weiger te geloven in complottheorieën en vind angst een slechte raadgever.Doe mijn best zo gezond mogelijk te leven.En prijs de dag dat alle vormen van geneeskunde hun krachten samen zullen gaan bundelen.Er valt zo veel van elkaar te leren.Vandaar mijn reden om toch te vaccineren.Vrijwillig proefkonijn of struisvogel?Als het beestje maar een naam heeft,knor,knor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.