Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Blog Conny: ‘Nieuwe cliënten mogen we geen koffie geven’

We zijn gestart met het nieuwe opzet van 'scheiden wonen en zorg'. Het is erg wennen voor ons om het op de juiste wijze vorm te geven.
Blog Conny: 'Nieuwe cliënten mogen we geen koffie geven'
Foto: Lex van Lieshout (ANP)

Het werken hiermee is totaal anders dan in het bestaande woonzorgcentrum. Je moet steeds je afvragen; wat kan wel en wat niet in de zorgverlening? Omdat wij nog maar net begonnen zijn, naast de cliënten met een gewone zzp-indicatie, wordt het wel eens vergeten dat de nieuwe cliënten van ‘scheiden wonen en zorg’, niet zomaar als vanzelfsprekend zorg krijgen. Het ‘even’ wegbrengen naar de poli kan niet zomaar. Een afspraak maken voor de kapper evenmin. Telkens weer moet je eraan denken dat dit soort dingen wel kunnen, maar dat ervoor betaald moet worden. En daarom dienen de minuten van de verleende zorg geregistreerd.

Snappen het niet

Door deze nieuwe werkmethode wordt ineens glashelder wat wij allemaal aan extra dingetjes tussen neus en lippen doen voor onze ‘oude’ cliënten! Daar dachten wij tot nu toe helemaal niet over na. Nu echter is dat in het nieuwe systeem ineens niet meer zo gewoon. Ook onze ‘oude’ cliënten snappen het niet helemaal. Ze vragen vaak waarom de nieuwe cliënten geen koffie krijgen tijdens de koffiegroepjes. Ik moet dan uitleggen dat het wel kan, maar dat men er voor moeten betalen. En dus kiezen de nieuwelingen er meestal voor om zelf koffie te zetten. Ik merk dat ik mij er nog niet prettig onder voel. Hopelijk gaat het snel wennen. Alles wat nieuw is is meestal even lastig.

4 REACTIES

  1. Wij zijn nog in de verbouwingsfase, maar krijgen ook die verschillende cliënten. Je moet daar als team hetzelfde mee omgaan, anders is het helemaal moeilijk. Ach, dat ene kopje koffie wat maakt het uit en voor je het weet krijgt iedereen koffie. Is niet de bedoeling. Je graaft dan eigenlijk je eigen graf. Is niet zoals we willen werken, maar zoals we moeten werken.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.