Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

15 jaar verpleegexpert!

15 jaar geleden was ik de helft van mijn leeftijd. 15 jaar oud. Jong.  Ik deed HAVO-4 en hoefde pas over een jaar te bedenken dat ik verpleegkundige wilde worden.

Hoe kwam ik erbij, verpleegkunde? Ik heb zo’n 15 jaar lang geroepen dat ik dierenarts wilde worden. Maar na MAVO en HAVO had ik geen zin meer in VWO. Ik wilde iets échts. Nou, verplegen is zeker echt.

Ik was 17 toen ik aan de HBO-v begon. Met de trein naar de grote stad om te stu-de-ren op een hogeschool. Ik kocht een witte jas voor praktijklessen, zag de bedden in het klaslokaal en dacht: dit is het.

Ik was 18 ten tijde van mijn eerste snuffelstage. In een ziekenhuis in mijn woonplaats, mocht ik meekijken op de longafdeling. Ik werd begeleid door een derdejaars leerling. Ik sloeg stijl achterover, toen ik zag hoe zij een mannelijke patiënt wist te overtuigen met charme, zelfverzekerdheid en kennis van zaken. Dus het waren niet infusen, hechtingen, bloed en piepende monitoren die mij de zorg in trokken. Ik wilde contact maken en net zo mensen inschatten en lieflijk beïnvloeden als deze oudere hbo-v’er.

Maar ik was 15 toen ik aan het ziekenhuisbed zat van mijn opa. In het ziekenhuis. Hij had zijn galblaas laten verwijderen. Hartstikke eng, spannend en zielig uiteraard, maar ik had meer oog voor het druppelende infuus, dan voor mijn opa. Zonder het te weten zat ik naar mijn toekomst te staren. Hoe werkte toch dat ding, vroeg ik mij af. Wie laat die druppel steeds vallen?

Nu ben ik 15 jaar later al 9 jaar gediplomeerd verpleegkundige. Ik weet inmiddels wie de druppels laat vallen; dat doe ík! En Nursing heeft me er alles over geleerd. Nursing was er toen ik aan mijn opleiding begon, al gingen de teksten mij toen ver boven mijn pet. Nursing gaf antwoorden op mijn beroepsvragen en vertelde me nog even iets meer, dan ik wist dat ik nog niet wist. En dat is nog zo. Nursing gaat bovendien met zijn tijd mee. Interactief met internet (en amusante bloggers ;-), de mensen aan het bed een stem gevend. Hoe de redactie het klaarspeelt, weet ik niet, maar ze weten altijd precies waar ze het eerst over de beste technieken beschikken en welke boeken mijn verpleeghorizon kunnen verbreden.

Nursing, gefeliciteerd met je verjaardag!  Als kadootje vind je hieronder een lange lijst van zeer tevreden nursing-lezers. Toch?

3 REACTIES

  1. Mint de Mutant beats en solde 2012, une variete de choix sur beats casque pas cher de la haute qualite avec livraison gratuite.Beats in in the forefront Dre Distributeur Officiel – Casques Bird Beats, Casque Beats, Casque Bother Alongside Dre, Casque Beats at italic power dr dre, Casque dr dre headphones,Distributeur Officiel des produits beats expired dre. Vous payez nos produits beats next to dre 40% moins cher qu’en boutique.Nous fournissons une strapping gamme de battements excellente qualite desecouteurs, specialisee dans toutes sortes de casque beats a la vente.

  2. Lees alle reacties
  3. Nursing is inderdaad een geweldig blad! Ook goed om je kennis op peil te houden. Ik werk nu nl. als docent Zorg & Welzijn op het VMBO/LWOO en werk nog regelmatig nachtdiensten in een verpleeghuis/ziekenhuis. Door ook Nursing te lezen heb ik wel het idee dat ik goed bij kan blijven in de zorg.
    Nursing bedankt, en ga zo door met jullie interessante tijdschrift!
    P.S.: Sandra ik hoop dat jij ook nog zeker 15 jaar 😉 doorgaat met je columns; ze zijn leerzaam,humoristisch en ook zeker realistisch. Jij ook succes en ik hoop dat ook door deze column veel lezers/bezoekers van deze website Nursing feliciteren met het jubileum!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.