Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Aangenaam!

Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd wat ik later wilde worden, had ik je waarschijnlijk een hele opsomming gegeven. Verpleegkundige worden was toen echt nooit in mij opgekomen. Mensen wassen leek me niets.

Mijn ouders werkten beiden in de zorg. Hun interessante verhalen gaven op den duur toch de doorslag voor mij om tóch de zorg in te gaan. En ik heb er geen moment spijt van gehad! Nu weet ik dat wassen gelukkig maar een klein onderdeeltje is van het vak.

Wie ik ben? Aangenaam! Ik ben Suzan Senczuk, 23 jaar en alweer derdejaars HBO-V.
Vanaf vandaag zal ik iedere week een blog schrijven voor Nursing.nl. Daarin zal ik voornamelijk uitweiden over het wel en wee van een student verpleegkunde.

Momenteel loop ik stage in een academisch ziekenhuis. Na een stage in de ouderenzorg en in de psychiatrie, maakte ik de keuze te gaan differentiëren in de klinische zorg.

In het ziekenhuis kom je natuurlijk verschillende soorten specialismen tegen, maar mijn voorkeur gaat uit naar het neurospecialisme. Alleen al de anatomie en fysiologie van de hersenen vind ik erg fascinerend, laat staan hoe interessant het is wat een aandoening in de hersenen voor uitwerking kan hebben op het lichaam!

Met mijn hoofd vol theorieën, maar o zo weinig ervaring probeer ik mijn weg te vinden in dat spinnenweb van de dagelijkse routine. Ik ben gemotiveerd om te leren en ik hoop dat ik mijn doel kan bereiken. Een goede verpleegkundige te worden!

De blogs die ik de komende tijd zal publiceren zullen met name gaan over stage-ervaringen en persoonlijke thema’s die een link hebben met het vak. Ik hoop dat ik jullie kan amuseren en informeren. Dit dusdanig dat ik van jullie reacties kan leren en dat het me inspireert voor nieuwe blogs.

Verpleegkundige groetjes van Suzan

9 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Haaai;
  Vraagje! Ik ben mbo leerling verpleegkundige. Voor mijn eindopdracht ga ik het hebben over het spoelen van de wond met V.A.Ctherapie. Over de V.A.C.therapie zelf is veel te vinden, maar over het spoelen daarvan weinig. Ik vroeg me af of jij me misschien kon helpen met informatie? Krijgen jullie daar wel les in op hbo niveau?
  Vriendelijke groet,
  Angelina.

 3. He suzan.
  Ik ben ook benieuwd naar je stage ervaringen binnen een ziekenhuis. En met name ook van hoe ervaar jij je werkbegeleiders. Ben nu bijna 1,5 jaar verpleegkundige en heb al veel mensen mogen meemaken.
  Ben zelf als MBO V afgestudeerd. Waarom heb jij eigenlijk voor HBO – V gekozen?

 4. Hoi Suzan,
  Leuk dat je naast je opleiding ook gaat bloggen. Ik ga je blogs lezen. Ik ben benieuwd hoe jij het ervaard als hbo-v student in de praktijk. Ik ben namelijk ook nog studerend, maar hoop in juni af te studeren aan de hbo-v. Succes met je stage en tot je volgende blog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.