Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aankomende onderhandelingen cao

Bij Conny kan de vlag uit: er worden extra fte's aangetrokken voor haar afdeling.

Er zijn een aantal punten verzameld onder alle zorgcollega’s door de vakbonden. Deze zullen worden meegenomen naar de komende cao-onderhandelingen. Voornamelijk de hoge werkdruk kwam naar voren. Dit betekent dat het werk door meer collega’s moet worden gedaan. Daardoor neemt gelijk de kwaliteit van zorg toe. Ook is de eis gesteld om de continuïteit te waarborgen. De cliënten willen graag geholpen worden door een vaste groep van zorgverleners. Daardoor zullen wij minder switchen tussen allerlei afdelingen. En meer waardering en respect, in de vorm van een hoger salaris is haast vanzelfsprekend.

 

Moed opgegeven 

Na jaren van alleen maar inleveren aan fte’s, het steeds maar harder lopen en verschraling van de zorg, had ik de moed al eigenlijk opgegeven dat ooit anders zou worden in de verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Tot kort geleden, want wij hebben in onze instelling ruimte gekregen voor meer fte’s. En dat is toch wel zeer goed nieuws! Eindelijk iets meer marge in de uitvoer voor de handen aan het bed.

 

Rekening met privéleven

Er zullen nieuwe collega’s worden aangetrokken. Daarnaast krijgen collega’s die dat graag willen uren erbij. Ik hoop dat er tijdens de cao-onderhandelingen goede afspraken worden gemaakt, waarbij vooral rekeningschap wordt gehouden met het privéleven van de zorgverlener. Ook daar is nog veel in te verbeteren. Uiteindelijk zal het werken in de zorg aantrekkelijk moeten worden gemaakt, willen wij voldoende gemotiveerde collega’s krijgen én houden.

 

Ziekteverzuim

Er is nog wat anders aan de hand. Er is namelijk een stijging in het ziekteverzuim wat vooral te wijten is aan langdurig verzuim. De verwachting is dat het verder zal toenemen, o.a. door het verdwijnen van de OBU. Men zal dus langer moeten doorwerken door ouderen welke er meestal niet gezonder op worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.