Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Allemaal aan de appelsap?

Conny slaat appel- sap in, nu be- wezen is dat het tegen Alzheimer helpt.

Op kennislink las ik een bericht over een bewering dat het drinken van appelsap het krijgen van Alzheimer zou vertragen. Dit hebben Amerikaanse wetenschappers onderzocht. Op muizen welteverstaan. Welke stoffen in appelsap nu bescherming geven is nog niet bekend. Maar men hoopt dat de mensen in de toekomst er ook baat van zullen hebben.

 

Alzheimer

Alzheimer is een ziekte waarbij cellen in de hersenen hun werk niet meer goed doen. Door het ontstaan van plaques tussen de zenuwcellen ontstaan er blokkades. Er is dan geen informatieoverdracht meer. Met de bekende gevolgen van dien. Het schijnt dat er twee factoren zijn die verantwoordelijk zijn voor de eiwitplaques. Namelijk genetisch aanleg en een tekort aan een voedingsbestanddeel.

 

Appelsap kopen

De muizen met een tekort aan het voedingsbestanddeel en appelsap kregen hadden minder schade in de hersenen. De eiwitplaques werden geremd. Helaas gaat dit niet op bij de muizen met een genetische aanleg voor de plaques. Het zou toch geweldig zijn als men hierdoor de gevreesde Alzheimer epidemie kan beperken! En dat dankzij een simpel glas appelsap? Hoe dit ook verder zal gaan uitpakken, weet ik niet. Ik ga toch maar eens een wat pakken appelsap kopen al moet ik eerlijk bekennen dat ik er geen fan van ben…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.