Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Allergie

Conny heeft last van contacteczeem, en draagt daarom handschoenen tijdens haar werk. Ze vraagt jullie om tips.

Al jaren heb ik last van cosmetische producten waar parfums in verwerkt zitten. Dit wordt allergisch contacteczeem genoemd. Heel vervelend want tijdens het werken in de zorg kom je nogal vaak met parfumgrondstoffen in aanraking. Het is ook ontstaan vanuit het in aanraking komen met verschillende soorten van zepen, douche- en badschuim, shampoos etc. En zelfs in geneeskundige zalven tot toiletpapier komen parfumstoffen voor!

 

Hanschoenen aan 

Het gevolg van dit alles is dat ik in de adl-zorg met handschoenen aan mijn werk verricht. Doe ik dit niet dan heb ik vaak enorme last van uitslag op mijn handen die veel jeuk geeft. Volgens de dermatoloog is het een vervelende maar onschuldige aandoening. De kunst is om de uitlokkende factoren te vermijden, werd mij verteld. Als je in de zorg werkt is dit een hele opgave. Want je komt continu met de handen in aanraking met producten waar parfumstoffen in verwerkt zijn. Toch lukt het mij aardig goed om het onder controle te houden.

 

Droge lucht 

In de winter is het een stuk moeilijker omdat de omgevingslucht meestal erg droog is. En daarbij heeft kou ook geen goede invloed. Ik heb veel vettende zalven die ik trouw elke dag gebruik, voor en na het werk.

 

Tips gevraagd

Wij werken met nitril handschoenen, voorheen hadden wij latexhandschoenen. Ook hier kan je allergieën van krijgen is mij verteld. Ik vraag mij af hoeveel verzorgenden hiermee kampen en wat zij aan tips kunnen geven. Dus bij deze een oproep: deel vooral je ervaringen hieronder!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.