Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AOW-leeftijd

Conny vreest dat als ze de AOW leeftijd heeft, ze meteen een intake gesprek voor opname in het verzorgingshuis kan voeren.

Elke Nederlander krijgt er als het goed is mee te maken; bij het bereiken van een zekere leeftijdsgrens mag je stoppen met werken en kom je in aanmerking voor AOW. Het is hot nieuws deze dagen dat de politiek de grens van 65 jaar gaat opschuiven naar 67 jaar. Er is nog een kleine kans dat dit wordt uitgesteld, mits er een alternatief wordt bedacht om op een andere manier te bezuinigen.

 

Uitrusten

Ik ga er maar van uit dat het voornemen van Den Haag erdoor komt. Mijn fantasie gaat helemaal op de loop als ik erover nadenk wat voor consequenties dit oplevert. Het werk in de zorg is toch wel zwaar te noemen. En als je dan jaren aan het ploeteren bent geweest is het niet meer dan redelijk dat je op een gegeven moment kunt gaan uitrusten. Genieten van je oude dag, zegt men dan. En zoals het eruit ziet wel een zeer oude dag.

 

Zorgen

Tegen mijn collega’s grap ik dat ik mijn eigen intakegesprek voor een opname kan gaan doen tegen die tijd. Of dat ik met een rollator koffie ga ronddelen. Op deze manier houden we het een beetje luchtig voor elkaar. Twee jaar is niet veel op een jarenlange carrière, maar het zijn de laatste loodjes die wel uitmaken of je het volhoudt. En daar maak ik me toch best wel zorgen over. We wachten af…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.