Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Automatisme

We kunnen het zo gek niet bedenken, tegenwoordig gaat alles automatisch. Je pak laten stomen? Bij onze stomerij hoef je het maar in een sluis te deponeren en binnen 24 uur kun je je pak weer ophalen.  
Automatisme

Brood haal je niet meer bij de bakker, wachtend in de rij, maar bij de broodautomaat. Alles automatisch.

Zo heeft de Zeeuwse apotheker Koos Werkman ook iets uitgevonden. Hij toont de werking van een automaat, waar patiënten medicijnen kunnen pinnen. De automaat in de apotheek op Tholen, die dag en nacht met een pasje toegankelijk is, is een landelijke primeur. Vanaf 23 augustus kan men de pillen die eerder via een recept zijn voorgeschreven afhalen uit de muur.
De medicijnen komen via een robot en een ingenieus lopende band systeem in het plafond naar de patiënt toe. Koos Werkman: ‘De apotheker maakt de medicijnen na inlevering van een recept klaar. De patiënt kan dan op elk moment van de dag, zijn middelen ophalen.’

Alles automatisch. Ik ben benieuw hoe zo’n automaat eruit ziet. En of ‘t ook echt werkt. Helaas zijn de grootste groep medicijngebruikers oud en niet meer zo goed met automatisch, pinnen en zo makkelijk mogelijk. Zij willen persoonlijke begeleiding. De apotheker die de tijd neemt, uitlegt hoe ze het medicijn het beste kunnen innemen en of het kwaad kan met de vaak vele andere medicijnen die ze hebben.

Om nog maar even met de leus te smijten: Medicijnen werken niet vanzelf, neem ze goed in… Maar lever ze vooral goed af..!

Ben je het eens of oneens met de stelling: medicijnen kunnen pinnen; dat is vragen om problemen! Laat je horen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.