Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Babyprakjes

Ziekenhuizen gaan onzorgvuldig om met babyvoeding, zo meldde Nursing op de website. Ik denk aan het beleid op mijn eigen afdeling.
Babyprakjes

We hebben een speciale ‘pap’ keuken waar babyvoeding klaar gemaakt wordt. Het afmeten gaat op de milliliter nauwkeurig. Flessen worden voorzien van etiket met daarop de naam en geboortedatum van het kind, welke soort voeding en datum en tijd van wanneer de fles gemaakt is plus paraaf. Een heel werk, maar wel duidelijk.
Wanneer een kindje moedermelk krijgt en de moeder heeft melk gekolfd wordt deze (met etiket) bewaard in de koelkast. Is er al veel op voorraad dan mag het bij ons ingevroren worden. Moedermelk waar BMF (Breast Milk Fortifier Supplement ter verrijking van moedermelk voor pre-(dys)maturen) krijgt vaak op het deksel van de fles een klein stickertje extra met ‘BMF’. Gekolfde melk wordt uitgeschonken met handschoenen aan en de deur van de papkeuken dicht. Met behulp van spuiten wordt precies de hoeveel afgemeten. Moedermelk mogen alleen opgewarmd in de flessenwarmer of in warm water.

Onze afdeling beschikt over een lactactiekundige die ook ouders op consult helpt met borstvoeding. Ook kunnen wij als collega’s haar altijd om raad vragen. Ze heeft een heel uitgebreid protocol geschreven omtrent borstvoeding en zo zijn er i.o.m de hygiëniste regels opgesteld over het bewaren van de moedermelk en de voedingen. Er is nog een plan om in de toekomst de colostrum melk (eerste melk van de moeder, heeft een hogere beschermingsfactor dan rijpe moedermelk) te voorzien van een rode sticker zodat je weet dat deze melk anders is dan de rijpe moedermelk, dit ook om verwarring te voorkomen.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken denk ik dat we in ons ziekenhuis heel bewust en veilig omgaan met voeding. Ik ben benieuwd wat wij zouden scoren. Hoe gaan ze bij jouw instelling om met (baby) voeding? Iets voor de smaakpolitie?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.