Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekende als cliënt

Er komt een bekende in het verzorgingshuis van Conny wonen. Dat zorgt wel voor een paar dilemma's.

Bij ons is een tijd geleden een cliënt komen wonen die een kennis is van mijn moeder. Persoonlijk kende ik haar maar tot een zekere hoogte. Nu is het op zich natuurlijk geen probleem als je iemand iets meer kent dan een totale vreemdeling. Toch zit er een gevaar in als je als zorgverlener bezighoudt met een bekende.

 

Voorkeursbehandeling

Het hangt uiteraard een beetje af van hoe je met elkaar omgaat. Houd je jezelf echt professioneel en dus op afstand, of sta je dichter tot die persoon? Bij deze nieuwe bewoonster was ik mij ervan bewust om voor het eerste te gaan. Omdat zij altijd met gemak iedereen voor haar karretje kreeg. Voorzichtig heb ik haar ook laten weten dat ik alle cliënten op dezelfde manier behandel en dus geen voorkeursbehandeling geef. Meteen zei ze dat ze dit ook beslist niet wilde.

 

Boodschappen doen 

Het ging een hele tijd goed. Totdat zij behoorlijk ziek werd. En daardoor was ze niet in staat om haar boodschapjes te doen bij ons in het winkeltje. Nu heeft ze maar weinig nodig, maar omdat ze veel ziekenbezoek kreeg, wilde ze graag dat er wat koekjes waren. De dag erna vroeg ze mij of ik een paar hemden en broekjes wilde kopen. Die had ze nu ze zoveel op bed lag meer nodig. En of ik meteen een aantal nachtponnetjes wilde meenemen. Nadat ze weer helemaal hersteld was, bleef ze maar vragen om boodschappen te doen. Met veel moeite heb ik haar gezegd dat ik dit liever niet meer deed. Gelukkig begreep ze mij.

 

Hebben jullie ook wel eens bekenden als cliënt gehad? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.