Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betere kinderverpleegkundige

Kwaliteitszorg in het ziekenhuis heeft niets te maken met ‘Zorg voor beter’, het initiatief van ministerie van VWS.
Betere kinderverpleegkundige

Zorg voor beter is een programma dat gericht is om de kwaliteit in de zorg voor thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurende geestelijke gezondheidszorg te verbeteren.

Tot de redactie mij vroeg om een blog hierover te schrijven, was ik dan ook niet bekend met het programma. Maar, ook bij ons op de afdeling wordt er wel zeker nagedacht over kwaliteit van zorg . Dat uit zich met name in het verantwoorden van verplegen, methodiek dus. Inzichtelijk maken voor jezelf en je collega’s hoe de zorg er bij een patiënt uitziet. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar er zijn de nodige moeilijkheden aan vooraf gegaan.

Daarnaast wordt er gestreefd naar een zo goed mogelijk kwalitatief team. In een opleidingsziekenhuis als het onze is er ruimte voor carrière en kwaliteitsbevordering. Talloze opleidingen en cursussen moeten ons slimmer maken. Daarnaast werken we op de afdeling met verschillende werkgroepen. Nieuwe producten worden ontwikkeld, alles om de patiënt beter te voorzien.

Zijn we een kritische afdeling…Ja dat denk ik wel, maar op een goede manier. Bij alle extra opdrachten naast de opleiding die het werk van mij verlangt, denk ik: ‘Daar wórd ik een betere kinderverpleegkundige van!’

Hoe verbeter jij de kwaliteit op jouw afdeling?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.