Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezuinigingen in de zorg

Conny denkt dat er op bepaalde zaken in de zorg zéker bezuinigd kan worden.

Als het advies van het College voor Zorgverzekeringen om de zorgverzekering voor ouderen duurder te maken, wordt overgenomen door de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, zal dat flinke gevolgen krijgen.

 

Ouderen

Ik begrijp dat de kosten de pan uitrijzen. Maar om nu op de basale gezondheidszorg te gaan korten, is voor mij een brug te ver. Laten wij ons realiseren dat onze ouderen van nu hun leven lang netjes hun zorgpremies hebben betaald. Niet alleen voor de ouderen van nu maar op termijn zal dit voor ons allemaal een ernstige aanslag zijn op de goede gezondheidszorg van vandaag. Als het zo blijft doorgaan zal er weinig overblijven van de basisverzekering.

 

Ongemakken

Als men op een leeftijd komt waarbij er volgens het college, leeftijdgerelateerde kwalen om de hoek komen kijken, zoals schimmelnagels, blaasontstekingen, dan vallen deze niet meer onder de basisverzekering. Volgens het college zijn dit namelijk ‘ongemakken’, en geen ziektes. Deze veronderstelling zal averechts gaan werken, vrees ik.

 

Bezuinigen op verbandmiddelen

Ik wil het ministerie van Volksgezondheid ook een advies geven. Er moet worden bezuinigd, daar is iedereen het over eens. Volgens mij kan er op de medicatie en toebehorende verbandmiddelen miljoenen worden bespaard. Als ik kijk naar de hoeveelheid welke uiteindelijk in de afvalbak verdwijnt…

 

Recepten 

En dan al die nutteloze voorgeschreven recepten van medicatie. Hoeveel mensen slikken dagelijks medicijnen welke om uiteenlopende redenen totaal geen nut hebben? En alle zogenaamde preventieve vaccinaties? Rollators? Het is niet alleen het product wat betaald moet worden maar ook alle toeleveranciers. Hopelijk wordt hier ook eens naar gekeken.

 

Waar kan er wat jou betreft op bezuinigd worden in de zorg? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.