Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blaasonsteking

Conny merkt aan het gedrag van cliënten wanneer ze een blaasontsteking hebben.
factie

Als een cliënt een blaasontsteking heeft dan kunnen er een aantal typische verschijnselen aanwezig zijn. Meestal uit dat zich in frequent aandrang en een schrijnend gevoel bij het urineren. Het is vooral een veel voorkomend probleem bij oudere vrouwen.

 

Opvallend gedrag

Minder bekend is dat er soms zeer vreemde gedragingen te zien zijn van cliënten met een urineweginfectie. Zo zijn er bij ons een aantal cliënten waarvan je aan de hand van gedrag en hun waarnemingen, niet eens de urine hoeft te controleren op een eventuele blaasontsteking. Het is dan overduidelijk in gedrag merkbaar.

 

Fictief hondje

Bij een bewoonster van mijn afdeling merk je het aan haar direct, want ineens heeft ze dan een hondje. Ze zet dan een bakje water neer en een bordje met stukjes brood. Als je niet beter weet zou je denken dat er echt een huisdier aanwezig is. Heel serieus gaat deze dame het ‘beestje’, dan verzorgen. Bij een andere cliënt krijg je verhalen te horen over kabouters die bij haar komen en gaan. De kunst is om niet mee te gaan in de wanen. Het is eigenlijk onmogelijk om deze bewoners ervan te overtuigen dat zij in de war zijn vanwege de blaasontsteking. Vooral collega’s in opleiding staan er van te kijken wat het voor effect kan hebben op een mens zijn psyche.

 

Antibiotica

Gisteren toen ik mijn dienst ging overdragen, kon ik mijn collega vertellen dat een cliënte weer haar hondje op haar kamer had. Er zou een antibiotica kuurtje voor haar binnenkomen. Hopelijk is het hondje weer snel verdwenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.