Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Renée: ‘Stoppen met aftellen’

We leven alweer een paar dagen in het jaar 2015. Vlak voor het einde van 2014 telde iedereen af, van 10 terug naar 1. En zodra de champagne knalt, denken we vooral aan de toekomst. Renée telt ook vaak af, beseft ze nu.
Blog Renée: 'Stoppen met aftellen'

Het viel mij op dat ik eigenlijk continu aftel en uitkijk naar het volgende. Ook wat betreft mijn opleiding. En ik zie het ook veel om mij heen gebeuren.

De weken voordat mijn eerste jaar hbo-v begon: enthousiast, maar ook nerveus voor alles wat komen ging. Toen de eerste weken eenmaal voorbij waren had ik vrienden gemaakt, vond ik de onderwerpen in de colleges leuk en haalde ik mijn tentamens. Alles liep op rolletjes en ik ging weer vooruit kijken.

Het aftellen richting de start van mijn eerste verpleeghuisstage. Ook hier waren de eerste weken vooral wennen, proeven en leren, maar zodra ik het een beetje onder de knie had, ging ik direct aftellen naar de laatste week en keek ik uit naar de volgende uitdaging. Precies hetzelfde geldt voor mijn tweede stage en de periode voor de zomervakantie. En aan het einde van mijn zomervakantie kon ik haast niet wachten en telde ik alweer af naar mijn derde stage in het UMC Utrecht op de neurochirurgie, waar ik nu dus stage loop.

Ik zie het ook op de afdeling om mij heen gebeuren: patiënten die aftellen voordat zij voor OK worden opgehaald, bezorgde familie die de minuten aftelt voordat diezelfde patiënt weer terug op zaal is, en de opnamedagen worden afgeteld wanneer bekend is dat de patiënt naar huis mag. De artsen tellen de tijd af naar een belangrijke bloeduitslag en collega’s om mij heen soms de uren voordat een zware dag voorbij is.

Ondanks dat ik het nu ontzettend naar mijn zin heb, ben ik wel alweer aan het aftellen tot deze stage voorbij is. Ik moet nog drie weken, dat zijn 12 diensten, 96 uren…

Kortom, aftellen is iets wat ik automatisch doe. Ik vraag me daarom wel eens af, zal ik ooit op een afdeling zitten en het dusdanig naar mijn zin hebben dag ik niet perse vooruit wil rennen, niet al eigenlijk wil beginnen met de volgende uitdaging maar gewoon even kan genieten van het hier en nu? Of zit het in mij en hoort het bij het beroep om ambitieus te blijven en uitdagingen te blijven zoeken? Ik ben heel benieuwd.

Ik wens iedereen een liefdevol en gezond 2015! Mijn voornemen: minder aftellen en bewust genieten van wat ik nú beleef.

Leuke blogs

Klik hier om andere blogs van Renée te lezen, bijvoorbeeld over het aannemen van cadeaus van patiënten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.