Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ruzie om een dame’

Verzorgende Conny moet twee ruziënde bewoners uit elkaar halen.
boos.jpg

Ik had een tijdje terug twee ruziemakende cliënten. Het liep zo hoog op dat zij elkaar met de wandelstokken te lijf wilden gaan. Heel toevallig was ik op dat moment er in de buurt. Ik hoorde een hoop geschreeuw en harde woorden. Ik zag de mannen tegenover elkaar staan met allebei een stok omhoog geheven. Ik sprong ertussen om te voorkomen dat zij elkaar zouden slaan. Geen van beide keken naar mij en om hun aandacht van elkaar af te leiden riep ik dat ik de politie ging bellen. Niet dat ik het echt zou doen, maar ik kreeg wel twee verbaasde gezichten in mijn richting. Bij navraag bleek dat beide heren al langer onenigheden hadden met elkaar.

Het ging om een dame, die net was komen wonen op een andere afdeling. Bij het eten in de zaal, zaten de mannen aan dezelfde tafel bij de nieuwe cliënte. Zij waren zeer van haar onder de indruk. En daar was het kennelijk mis gegaan. Een van hen had de dame een week later aan een tweepersoonstafel gezet en was tegenover haar gaan zitten. Dat was de andere niet goed bekomen en kwam nu dus zijn verhaal halen.

Toen ik zei dat ze op pubers leken, was het ijs gebroken. Beide zagen in dat hun gedrag nergens op sloeg. Ik stelde voor om de dame te laten kiezen met wie ze wilde eten. Ze gaven elkaar de hand. Gelukkig is het helemaal goed gekomen: de dame was niet uit op een relatie en is voor beide mannen even vriendelijk gebleven.

Lees ook de vorige blog van Conny: ‘Heeft u behoefte aan een klein gesprekje?’>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.