Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Bewoners kletsen buiten honderduit’

Over één week en dan is het zover bij ons; wandelen op wielen gaat van start. Vanuit onze instelling wordt de jaarlijkse rolstoelwandelvierdaagse door een groep enthousiaste collega’s georganiseerd.
Blog Conny: 'Bewoners kletsen buiten honderduit'
Foto: ANP Roos Koole

Met een enorme groep vrijwilligers en familieleden kunnen alle cliënten meedoen. Ze worden in een rolstoel langs prachtig uitgezette routes voortgeduwd. Onderweg krijgen ze drinken en wat lekkers aangeboden bij de kraampjes die her en der opgesteld staan. De opkomst is elk jaar heel groot, vrijwel iedereen van de bewoners gaat mee. Het is altijd spannend of het weer een beetje prettig is. Het liefst geen regen en niet te heet. En gezien de afgelopen maanden, niet te koud. Maar uiteindelijk mag dat de pret niet drukken.

Babbelen

De cliënten kijken er naar uit, om vier dagen achtereen heerlijk in de buitenlucht te zijn. En de sfeer die er dan heerst, werkt voor de onderlinge verhoudingen zeer positief. Je ziet dan bewoners die anders niet tegen elkaar praten, ineens druk babbelen. Geen mens is chagrijnig of verdrietig.  Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de stoet met onze bewoners op pad gaan. Alles verloopt op rolletjes, letterlijk en figuurlijk!

Regelklus

Maar het is vooraf een hele klus om alles goed te regelen. Er komt nogal wat bij kijken; elk jaar andere routes uitzetten, vrijwilligers uitnodigen, voor de mensen die zelf geen rolstoel hebben worden er een aantal ingeleend, voor hapjes en drankjes zorgen etc. etc. … Op de laatste dag is er bij de terugkeer livemuziek en onder een hapje en drankje worden de medailles uitgereikt aan de blije cliënten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.