Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Blog Conny: ‘Commotie rondom de cao VVT’

Er is nogal commotie ontstaan over het onderhandelingsakkoord cao VVT. Er heerst grote verontwaardiging onder de collega's, over de magere oogst.
boos.jpg

Niet alleen de schamele loonsverhoging is de reden. Nee, ook het feit hoe een en ander met elkaar wordt verrekend: de ORT en het feit dat de 13e maand pas over 4 jaar op volle kracht uitgekeerd gaat worden. Bovendien is het verbod op gebroken diensten van de baan. En wat dat inhoudt weten wij allemaal…Helaas zegt de wet dat er slechts één bond voor nodig is om het onderhandelingsakkoord bindend te verklaren. Er worden ons door de bonden die achter het akkoord staan voorgehouden dat andere bonden weggelopen zouden zijn tijdens de onderhandelingen. Maar ik begrijp dat dit toch wat genuanceerder is gegaan. En wel met een goede reden.

Download hier het overhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao VVT >>

Hoeveel collega’s zijn tevreden met het ingediende voorstel? Wie voelt zich echt serieus genomen? Vinden wij allemaal het dus prima om gebroken diensten te gaan draaien? Ik heb veel commentaren gelezen van de voorstanders. Zij blijven zeggen dat het een mooi akkoord is. Maar de grootste vakbond blijft er faliekant tegen, het is te vaag en er zijn geen concrete afspraken.

Wat betekent het nieuwe CAO-akkoord voor verzorgenden? ‘Er zal minder registratielast zijn.’ Lees meer >>

Conclusie is dat er een grote discussie gaande is. En hiermee is het de vraag of mede door de mogelijkheid om te stemmen voor of tegen dit voorstel, het nieuwe cao een feit wordt. Ik hoop dat alle collega’s de moeite nemen om zelf onderzoek te doen of het een mooi plan is of dat het ons tekort doet.

Lees ook de vorige blog van Conny: ‘De cliënt was doodongelukkig zonder zijn vrouw.’ 

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben het helemaal met Conny eens,een schamele loonsverhoging,maar de pensioenaftopping wordt wel flink gecompenseerd,jawel voor de inkomens boven de ton.En hebben jullie gezien dat je 21,6 uur per jaar aan verlof inlevert. Er wordt wel eens om minder gestaakt. Je gaat er dus netto op achteruit. Schande Nu "91,en verzorgende ; "gooi die tent eens plat" ipv op alles ja en amen te zeggen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.