Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘De familie was tegen de indicatie-ophoging’

De familie van mijn cliënt wil niet dat ze verhuist naar een andere afdeling.
Blog Conny: 'De familie was tegen de indicatie-ophoging'

Eén van onze cliënten heeft een opmerkelijk goed lichamelijke conditie, maar helaas zeer behoorlijke cognitieve problemen. Het moment is aangebroken om een zzp 5 aan te vragen. En dat betekent een psychogeriatrische setting.

Het is vaak dat de familie er veel moeite mee heeft om hiermee akkoord te gaan. En bij geen toestemming kan ik niets aanvragen. Dit is ook het geval van mijn cliënt. De familie had het idee dat het verschrikkelijk moest zijn voor hun moeder om daar te moeten gaan wonen.

Omdat wij in huis een psychogeriatrische afdeling hebben met zes units, stelde ik voor om de schoondochter en zoon daar een rondleiding te geven. Met enige sceptisch van de familie liepen wij door de codedeur van de gesloten afdeling. Ik liet de huiskamers zien, de tuinen, zowel een buiten,- als een binnentuin, de slaapkamers en de vele knusse zitjes die de afdeling rijk is. Wat heel fijn is, is dat de bewoners met bewegingsdrang heerlijk kunnen lopen zonder dat zij gehinderd worden. De gangen zijn zo gesitueerd dat men rondjes kan blijven lopen. De afstand van één rondje is behoorlijk en gaat dwars door de binnentuin heen.

Ik merkte aan de familie dat het hun meeviel, hoe de afdeling was ingedeeld. En zij waren verbaasd dat het allemaal zo anders was dan het beeld wat zij voor ogen hadden. Een paar dagen later hadden wij weer contact en ondanks dat ze liever hun moeder op het woonzorgcentrum zagen wonen, tekenden zij toch voor de aanvraag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.