Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Goed dat de presentatrice undercover ging’

Soms moet je kiezen tussen twee kwaden, en dan is het minst kwade vaak de keuze. En soms is het middel erger dan de kwaal.
Blog Conny: 'Goed dat de presentatrice undercover ging'

Deze twee gezegdes geven de kwestie van ‘Vrouw zonder papieren aan de slag in zorg’ weer in de reacties op het artikel.

De meningen zijn verdeeld, er zijn collega’s die de actie van de journaliste veroordelen en het onjuist vinden. Maar er zijn ook collega’s die het een goede zet vinden en dat hiermee bewezen is dat het kinderlijk eenvoudig is om als gediplomeerd verzorgende te gaan werken. Met alle risico’s van dien.

Gevaar voor cliënt

In de reacties wordt gesproken over gevaar, en aantasting van de integriteit van de cliënt. De journaliste heeft zichzelf na een paar uur op non-actief gesteld. Maar hoeveel zogenaamde gediplomeerden lopen er nog rond in de zorg? Zij zal vast niet de enige zijn die met een contract van onbepaalde tijd aangenomen is. Dit laatste is een kwalijke zaak.

Regels overtreden

Dankzij deze journaliste zijn mensen wakker geschud. Dat daarbij een aantal regels zijn overtreden, neem ik op de koop toe. Echter afgezet tegen wat zij aangetoond heeft, zal er vanaf nu hopelijk beter worden gescreend bij het aannemen van verzorgenden.

Papiertje

Het papiertje alleen is voor mij nog geen garantie van deskundigheid. Kijk maar naar de verschraling van theorie in de verkorte zorgopleidingen. Zolang er berichten naar buiten komen van ongekende fraudes met spookdeclaraties, missers in de zorg en over de doofpottencultuur in zorgland denk ik; laten wij ons daar druk over maken!

 

Lees ook:

– Vrouw zonder papieren aan de slag in de zorg

– ‘Verzorgende’ zonder diploma: ‘Ik heb niemand in gevaar gebracht’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.