Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Heeft mijn cliënt wel of geen delier?’

Een tijd geleden was een cliënt van mij anders dan anders. Ze maakte minder contact, at weinig en ze kwam korzelig over. Hier was wat aan de hand, maar wat?
Blog Conny: 'Heeft mijn cliënt wel of geen delier?'

Er waren allerlei dingen gebeurd die haar gedragingen verklaarbaar maakten. Haar dochter had pas te horen gekregen dat ze kanker had. Dat was voor beide een enorme klap. Daarnaast was ze een keer ’s nachts naast het bed gevallen. En had ze geen mogelijkheid gehad om te alarmeren omdat ze haar halsalarm niet om had. De hele nacht had ze op de grond doorgebracht. De huisarts werd ingelicht en ze werd onderzocht. Het viel gelukkig mee, alleen was ze nu ontzettend bang voor herhaling.

Na een paar weken begon ze ineens met nachtelijke dwalingen. De nachtdienst bracht haar dan weer naar haar kamer. Daar vertelde ze hele verhalen die absoluut niet waar konden zijn. ’s Morgens tijdens de ADL wist ze mij precies te vertellen wat zij had beleefd in de nacht. Dat kon ze met zoveel overtuiging dat als je niet beter wist haar zou kunnen geloven.

Toch maar weer de huisarts ingeschakeld. Er werd van alles onderzocht. Uiteindelijk ontdekte de arts dat ze een delier had.Ze sliep ’s nachts niet en raakte daardoor oververmoeid. Het gevolg ervan was: geen eetlust, te weinig vochtintake en een lage weerstand. Al met al genoeg redenen om ervoor te zorgen dat de cliënt weer een goede nachtrust zou krijgen. Met veel praten, slaapmedicatie en een goede begeleiding is ze weer redelijk opgeknapt. Gelukkig zijn de nachtelijke dwalingen verleden tijd!

 

Lees ook deze blog van Conny: ‘Bij een blaasontsteking heeft mijn cliënt een fictief hondje’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.