Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Het is puzzelen met de bezetting’

Nog nooit was ik zo toe aan vakantie als nu. Dit heeft vooral te maken met de laatste maanden van veel werkstress.
000connyblog.jpg
Foto: iStock

Helaas hebben wij veel ziekteverzuim en zijn er veel collega’s elders gaan werken. Er zijn veranderingen in de organisatie, de cliënten zijn zwaarder in de zorg en de zorgvraag neemt hierdoor toe. Er is geen personeel voldoende op de werkvloer, er wordt bij ons al uitgeweken naar uitzendkrachten. Al met al is het elke dag vooral kijken hoe je de zorgtaken het efficiëntste rond kan krijgen. Het is puzzelen met de bezetting. Daar heb ik dagelijks mee te maken.

Hoe kun je als verzorgende op vakantie écht loskomen van je werk?
Je lees het hier 

Morgen start ik weer met frisse moed, en het zal wel even wennen zijn na twee weken weggeweest te zijn. Ik kon gelukkig mijn werk goed loslaten, maar op deze laatste dag begint het toch weer te kriebelen. Ik denk aan hoe het morgen zal zijn met de collega’s, de cliënten en de bezetting. Ik hoop dat ik de tijd krijg om mij goed in te lezen, wat altijd een voorwaarde is om niet voor verrassingen komen te staan. Het is volop vakantietijd en dus zijn er verschillende collega’s nu aan de beurt. Ik gun iedereen het zo om even los te komen van alle hectiek en werkdruk. Het is broodnodig om afstand te nemen, want het werken in de ouderenzorg vergt veel van je lijf en geest.

Zal ik in staat zijn om nog even de flow van het vakantiegevoel te houden? Dat is wat ik me afvraag. Ik vermoed dat ik er snel weer in zit. 

Lees ook de vorige blog van Conny: ‘Ik was in een sombere bui, tot mijn cliënt iets onverwachts deed’ >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.