Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘Homo’s worden niet overal geaccepteerd’

Ons land staat bekend om zijn tolerantie naar de medemens. Keuzevrijheid staat hierbij hoog in het vaandel.
Blog Conny: 'Homo's worden niet overal geaccepteerd'
Foto: Robin Utrecht (ANP)

Ons land staat bekend om zijn tolerantie naar de medemens. Keuzevrijheid staat hierbij hoog in het vaandel. Er zijn vele stromingen en groeperingen welke naast elkaar kunnen leven en wonen. Er is een ruime keus naar waar je bijvoorbeeld je kind naar school wilt doen. Meestal komt de keuze overeen met je levensvisie en daarmee heb je een wel bewuste keuze gemaakt wat je als mens gelukkig kan maken.

Homoseksuele ouderen

Ik heb het artikel gelezen waarin een instelling een speciale afdeling voor homoseksuele ouderen geopend heeft waar zij hun laatste levensjaren kunnen verblijven. De verzorging wordt gegeven door gelijkgestemden, collega’s die dezelfde geaardheid hebben.

Ik vind het bijzonder mooi dat dit mogelijk is voor degene die daar behoefte aan hebben. Hoe fijn is het voor deze mensen om te mogen zijn wie ze zijn. Want het zou hypocriet zijn te stellen dat iedere persoon die homoseksueel is, overal door iedereen geaccepteerd is. Als dit zo was, zou de instelling welke deze afdeling gestart heeft, niet nodig geweest zijn.

Wat vind jij? Is het goed dat er een aparte woonafdeling voor homoseksuele ouderen komt? Of beter van niet? Reageer hier >>

Wees je ervan bewust dat het noodzakelijk is om deel te maken van een gemeenschap waarin je veilig kan voelen, zeker op je oude dag. Dan is het bijzonder mooi om in een instelling te kunnen te wonen waar dit mogelijk is gemaakt. Ik hoop op een wereld waarin nergens geen onderscheid meer is, dat elk mens kan leven in een omgeving waar hij of zij voor kiest. Dat deze keuze dan door iedereen wordt gerespecteerd. En dat deze persoon zich gehoord en geliefd voelt zoals hij of zij is.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.