Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Blog Conny: ‘Ik ben boos op Van Rijn’

Ik ben boos, heel boos en teleurgesteld! Iedereen die in de zorg werkt en gisteren Nieuwsuur heeft gezien begrijpt meteen waarom...
Blog Conny: 'Ik ben boos op Van Rijn'
Foto: Valerie Kuypers (ANP)

Hoe kan het toch dat een man als staatssecretaris Van Rijn tijdens het interview zo’n ongelofelijk zakelijke houding aanneemt? Hij werd geconfronteerd met niet misverstaande feiten. Het is alweer een dramatische beeld wat naar voren werd gebracht na een gedegen onderzoek door Nieuwsuur. Een groep van 10.333(!) ouderen  is wachtend op een plek in een instelling. En dat terwijl er huizen met lege appartementen ‘nee’ moeten kopen aan mensen die op de wachtlijst staan.

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur terug

Ik schaam mij dat ik onderdeel maak van een maatschappij met een regering welke het kennelijk normaal vindt dat een man op leeftijd moet wachten op een plek, en uiteindelijk sterft aan de complicaties van een valpartij. Voor hem kwam een plek te laat.

Te triest voor woorden, dit zijn de doemscenario’s waar ik al bang voor was.

Ik had gehoopt dat Van Rijn had gezegd:’Jongens wat een ellende, dit krijg je als er geen goede verdeling maakt van de beschikbare gelden en middelen. Ik ga mijn collega’s proberen te overtuigen dat het roer om moet. Want dat moet, onze ouderen verdienen respect en toewijding. Nu blijkt dat niet overal te zijn.’

Maar helaas, dat waren niet zijn woorden. Jezelf zakelijk opstellen is goed wanneer je over zaken praat. Maar dat gaat niet op als je het over mensen hebt. Wenswachtenden… alleen het woord al! Ik zou zeggen: recht-op-zorg wachtende.

Ik hoop dat alle recht-op-zorg wachtenden mensen vandaag gehoor geven aan de oproep om zich te melden.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ben ook zeer boos op van Rijn,hij moet eigenlijk zelf eens in zo’n hopeloze situatie verkeren als veel bewoners,niet mee lopen maar in een bed liggen of in een rolstoel zitten,en bij alles hulp nodig hebben,en dat niet gelijk krijgen ivm te weining of ongekwalcificeerd personeel.Heel misschien maakt dat dan indruk (een maand )

  3. De Heer van Rijn.Heeft geen verstand van mens zijn en menselijk zijn .Zal de zaak van ons in de zorg ook nooit willen en kunnen verdedigen.De mens die centraal staat in de zorg voor ons staat en zit bij hem in een andere modus.Schande.!! Hoop voor hem dat hij voorlopig geen zorg nodig

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.