Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘Ik kan niet wennen aan oude urinegeur’

Geuren die erg dominant aanwezig zijn en niet prettig ruiken, komen tijdens mijn werk als verzorgende vaak voor.
oude urine.jpg
Foto: Free Images

 Ik ben aan de meeste luchtjes wel gewend geraakt. Toch zijn er gevallen waar ik maar niet aan kan wennen. Het komt nogal eens voor dat ik in de ochtendzorg een toilet tegen kom in een appartement van een cliënt waar de urine van de afgelopen nacht nog zichtbaar, en vooral ruikbaar aanwezig is.

Raam openzetten
Niets zo erg als dat, denk je dan. Maar het kan nog veel erger: als de verwarming ook nog op tropentemperatuur staat, krijgt je een versterkte doordringende lucht. De hitte met daarbij de geur van urine staat mij enorm tegen. Ik ga dan snel naar het toilet om door te trekken, en zet een raam open. Overdreven? Nee, dat vind ik niet! Het is gewoon voor mij een onaangename combinatie: warmte en oude urinelucht. Gelukkig slaapt de cliënt gewoon zonder hinder hiervan te hebben. En het is natuurlijk zo je minder ruikt als je ouder bent, en dat de warmte meestal ook geen problemen oplevert.

Prullenbak met incomateriaal
Wat ik ook niet zo aangenaam vind, is een overvolle prullenbak, met gebruikte incomaterialen. Om dezelfde reden: het ruikt enorm en de omgeving is dan ook niet fris te noemen. De meeste prullenbakken hebben een niet afsluitbare deksel. Gelukkig doen wij allemaal ons best om het te voorkomen, maar ja, er wordt in de drukte wel eens wat vergeten. Allemaal heel menselijk, en voor velen zal het wel een herkenbaar verhaal zijn!

Met welke geur in de zorg heb jij wel eens moeite? Reageer hieronder!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.