Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ik kan zonder uniform niet wennen’

Het is bijna een jaar geleden dat er bij ons het uniform afgeschaft is. Ik ben er nog steeds niet aangewend om in burger te werken. Het is en blijft je behelpen met deze kleding.
Blog Conny: 'Ik kan zonder uniform niet wennen'
Foto: Wim van Ophem

Want het leent zich absoluut niet voor het werk wat wij doen. Ik mis vooral de opbergmogelijkheden. Ik heb niets met een buiktasje wat aan je heup bungelt. Duizend keer de rits ervan open/dicht doen en alles opeen gepropt. Ook het telkens je telefoon opbergen is een crime. Soms heb ik er drie stuks. Voorheen was daar een perfect insteekzak voor op het uniformjasje. Mijn pen(nen) is ook zoiets. Het ding zit in mijn broekzak, maar ik moet uitkijken dat hij niet in mijn been steekt als ik door de knieën ga. De sleutelbos is een verhaal apart: in je broekzak bewaren is geen optie, want in korte tijd zitten de gaten in je broekzak. Dus dan maar een keycord aan je broek of om je nek. Met het gevolg dat je vaak ergens achter blijft hangen. Na het douchen van de bewoners loop ik in de ochtend met kleddernatte broekspijpen.

Zelf maken: de opbergriem

Tja, volgens de organisatie moet burgerkleding erg huiselijk uitzien. Maar tot op heden heb ik dit nog niet van onze bewoners gehoord, eerder het tegendeel. Hoe zou het toch komen dat wanneer ik om mij heen kijk op de werkvloer, tachtig procent van mijn collega’s met zelf gekochte uniformjassen in allerlei kleuren en modellen rondlopen? Elke dag komen er meer van die jasjes erbij… Ben benieuwd of het gedoogd blijft. Was het dan toch een bezuinigingsmaatregel?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.