Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘Ik voel me schuldig, want ik ben ziek’

Gelukkig heb ik een redelijk goede conditie. En komt het vrij zelden voor dat ik mij ziek moet melden, maar helaas was het verleden week raak.
Blog Conny: 'Ik voel me schuldig

Heel vervelend, juist omdat er al zoveel collega’s ziek waren, voelde ik mij bijna schuldig om te bellen. Ik weet dat het onzin is om je schuldig te voelen, want het is pure overmacht. Je kunt er niets aan doen, ziek is ziek. Het gekke is dat ik dit laatste vooral roep naar mijn collega’s. Maar als het mijzelf treft, denk ik er toch stiekem aan wat het voor consequenties het heeft op de werkvloer. Ik wist bijna zeker dat er geen vervang te regelen was. Met hoge koorts en bijna geen stem, meldde ik mij die vroege ochtend ziek.

Een zeer gemeen virusje had bezit van mij genomen. Koorts, keelpijn en een voortdurende knallende koppijn. Het duurde een aantal dagen voordat ik mij weer in staat voelde om te gaan werken. Ik meldde mij weer beter en met frisse moed ging ik weer aan de bak. Maar eenmaal weer op de afdeling viel het toch nog best tegen. Zweterig en soms wat duizelig ging ik van appartement naar appartement. Met een laag tempo en af en toe een kleine time-out tussen de adl-zorg door had ik het gered voor die dag. Had ik mezelf misschien toch te snel beter gemeld? Eenmaal thuis voelde ik de vermoeidheid pas goed. Na een heerlijke warme douche ben ik meteen mijn bedje ingedoken.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.