Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ik zie de toekomst voor verzorgenden somber in’

Bij ons is het nu merkbaar dat er anders gewerkt wordt. Op alle terreinen is het inleveren, zowel in de directe zorg als hetgeen rondom de zorg. Het inzetten van poolers is nu alleen mogelijk als het echt niet anders kan.
Blog Conny: 'Ik zie de toekomst voor verzorgenden somber in'
Foto: Wim van Ophem

Iedereen zal een stapje harder moeten lopen om de geleverde zorg op peil te houden. De sfeer wordt niet beter op door alle onzekerheden en de gevolgen die niet te voorspellen zijn.

Nieuwe collega’s

Uiteraard speelt dit in vrijwel alle instellingen. Het voelt ook wat dubbel; nog niet zolang geleden riep men dat er gigantische tekorten te verwachten viel onder het aanbod van zorgpersoneel. Er werden kosten nog moeite gespaard om mensen te motiveren om vooral een opleiding te gaan doen waar een toekomst perspectief in te verwachten viel. Ook wij hebben flink wat BBL-ers die met volle moed gestart zijn verleden jaar. Ze kwamen vanuit diverse andere beroepen en dachten verzekerd te zijn van een baan in de zorg. Toekomstige collega’s die gemotiveerd bezig zijn met hun eigen toekomst. Helaas zal het nu niet makkelijk zijn om een baan te vinden in de zorg.

Vergrijzing

De vergrijzing komt er aan, dat staat vast en daaruit zal er een toename te verwachten zijn in zorgvragen. Er gaat veel veranderen en er is niets meer zeker. De zorgvragers zullen veel zelf moeten oplossen. Samen met familie en buren of kennissen. Er zijn een aantal toekomstscenario’s en welke het gaat worden is nu de vraag. Een ding weet ik voor mijzelf wel zeker: persoonlijk zie ik het er somber in.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.