Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Is het nog wel fijn om oud te worden?’

'Is het nog wel leuk om oud te worden?' Deze vraag stelde een leerling laatst aan me.
Blog Conny: 'Is het nog wel fijn om oud te worden?'

Ik begreep niet helemaal waar ze heen wilde en vroeg om verduidelijking. ‘Nou,’ zei ze een beetje terughoudend, ‘je hoort toch niet anders dan dat het een puinhoop gaat worden voor de oudere mensen?’ Een beetje verbaasd keek ik op van mijn rapporteren in het ECD.

Ze vertelde dat zij met haar medestudenten het werken in de ouderenzorg niet meer zo zag zitten. Niet omdat het met ouderen werken niet leuk zou zijn, maar dat er waarschijnlijk geen werk in zal zijn. Ook de docenten zijn niet erg zeker of er over vijf jaar nog wel een toekomst is voor iedereen nu de verzorgingshuizen verdwijnen. En er werden hele discussies gevoerd of  voor ouderen nog wel een leuk leven te wachten staat. Alleen wonen in eenzaamheid, wachten op hulp, dingen moeten vragen aan je kinderen, ziek en alleen zijn… ‘Onze bewoners die nu hier wonen zouden dus eigenlijk thuis moeten wonen. Nou dat zie ik echt niet zitten hoor…’ zei ze boos.

Ik kon haar niet geruststellen. Ik hoop wel dat ze gemotiveerd blijft in haar studiekeuze. Alles is heel onzeker geworden, voor zowel de verzorgenden als de zorgvragers. Maar ook voor onze aankomende collega’s. Ik denk dat er wel degelijk een toekomst is in de ouderenzorg. Er komen steeds meer ouderen in onze maatschappij erbij.  En niet iedereen kan onafhankelijk en gezond blijven. Al zal de inhoud van de zorgverlening er geheel anders gaan uitzien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.