Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘Mijn stagiaire wijst me op iets, wat mij al niet opviel’

Bij het lezen van een verslag van een eerstejaars stagiaire moest ik erg lachen om de inhoud.
Blog Conny: 'Mijn stagiaire wijst me op iets
Foto: Wim van Ophem

Er stond het volgende: ‘Ik verbaas mij over de hoeveelheid vragen die je als zorgverlener stelt aan een zorgvrager. Het begint al met de eerste contact als je begint met de ochtendzorg: “Goedemorgen mevrouw Jansen, heeft u goed geslapen? Vindt u het goed dat ik u kom wassen? Is de temperatuur van het water zo goed? Boen ik niet te hard op uw rug? Ga ik niet te snel? Wat wilt u aan; wel of geen vestje? Kunt u even zelf de haren kammen? Hoeveel broodhammen wilt u? En wat lust u erop? Gebruikt u melk en suiker in de koffie? Of heeft u liever warme melk? Zal ik de gordijnen voor u opendoen? Moet de verwarming aan of uit? Is er nog iets wat ik voor u kan doen?” Als de bewoner een oproep doet, vraag ik: “Zegt u het maar? Waarmee kan ik u van dienst zijn?”

Conny maakt heel wat mee met haar stagiaires. Zo had ze er eentje die een simpele vraag stelde aan een cliënt, en hierop een erotisch antwoord kreeg. Klik hier voor deze blog!

Het is waar, we vragen onze cliënten heel veel tijdens de momenten van contact. Alleen zijn wij ons er niet altijd bewust van, zei ik mijn stagiaire. ‘Ach’, zei ze, ‘mijn moeder doet met mij eigenlijk hetzelfde: hoe was het op stage/school? Ben je moe? Heb je voldoende gegeten? Moet je nog huiswerk maken? Heb je nog toetsen deze week? Ga je wel op tijd naar bed? Hoe laat moet je morgen op? Dus ik weet hoe het voelt als je elke dag dezelfde vragen krijgt.’

Maak jij ook wel eens grappige dingen met stagiaires mee? Laat je reactie hieronder achter!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.