Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Mijn stagiaire kreeg een pikant antwoord van de cliënt’

Een stagiaire had jaren geleden van school de opdracht gekregen om bij ouderen een interview af te nemen. Het thema ging over het meest mooie moment van iemands leven.
Blog Conny: 'Mijn stagiaire kreeg een pikant antwoord van de cliënt'

Het is heel spannend om met een vraag een gesprek op gang te brengen, waarvan je het verloop niet kunt inschatten. Omdat mijn stagiaire het een beetje eng vond om een dergelijke persoonlijke vraag te stellen, bood ik aan om ter ondersteuning erbij te komen zitten. Zij had een dame uitgekozen die bijna negentig jaar was, en sinds een paar jaar weduwe was.

Op het moment dat mijn stagiaire de vraag stelde: ‘Wat is het mooiste moment in uw leven geweest?’ was de cliënt even stil. Ik zag dat ze nadacht over de vraag. Ineens stak ze van wal. Resoluut zei ze: ‘Toen mijn man mij ten huwelijk vroeg.’ Meteen vertelde ze dat ze een goed huwelijk had gehad. Ze hadden een innige band samen en zorgden ervoor dat het leven met elkaar nooit verveelde. Toen de stagiaire vroeg hoe zij dat dan deden, moest de cliënte lachen. ‘Nou,’ zei ze een beetje geheimzinnig, ‘ik weet niet hoe ik het moet zeggen maar mijn man kon mij voor twee dingen midden in de nacht wakker maken…’ Ik kreeg een voorgevoel waar ze heen wilde.  ‘Wat dan?’ vroeg de stagiaire nieuwsgierig. De cliënt keek eerst naar mij en vervolgens naar de stagiaire en zei: ‘ Bonbons, maar nog veel liever seks. Helaas moet ik het nu sinds twee jaar alleen met bonbons doen…’

Tijdschrift voor Verzorgenden is op zoek naar ouderen die over hun seksualiteit willen vertellen. Klik hier voor meer info.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.