Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ondanks het ECD schrijven we veel op papier’

Wij werken inmiddels een paar jaar met het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). In het begin moesten veel van ons erg wennen aan het werken met een computer.
Blog Conny: 'Ondanks het ECD schrijven we veel op papier'
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het heeft veel energie en moeite gekost om het gebruik van een papieren dossier om te zetten naar een digitale variant. Niet alle collega’s waren computervaardig en dat is na een paar jaar bij een aantal nog steeds zo.

Tijdrovend

Er zijn een aantal die er steeds tegenop zien om de rapportage in te voeren in het systeem. Ook het lezen van de niet dagelijkse rapportage zoals een uitwerking van een zorgleefplanbespreking  of de domeinen, wordt vaak overgeslagen. Niet dat het een ingewikkeld programma is, maar meer omdat het veel tijd kost. Of dat men sowieso niets heeft met digitale informatiesystemen.

Nog steeds op papier

Aanvankelijk was het de bedoeling om alle informatie van elke cliënt in het ECD te verwerken. Helaas wordt bij ons nog steeds de agenda in de papieren variant gehanteerd. Daarin staan alle afspraken die elke cliënt op een dag kan hebben. Waar ik werk, op het woonzorgcentrum, rapporteren de huisartsen niet in het ECD maar nog steeds op een handmatig geschreven stuk papier. In het verpleeghuis rapporteert de verpleeghuisarts wel in het ECD.

Sleutelen

Misschien dat het in de nabije toekomst nog wat gesleuteld gaat worden om het rendement groter te maken. Het is uiteraard een must om met je tijd mee te gaan. Maar dan wel op een wijze dat het goed benut wordt. Hoe ervaren jullie dit?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.