Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Opeens was mijn cliënt een bewonderaar van Gordon’

Persoonlijk ben ik geen fan van Gordon en Gerard Joling. Maar toch heb ik naar hun tv-programma gekeken.
Blog Conny: 'Opeens was mijn cliënt een bewonderaar van Gordon'
Foto: Robin Utrecht (ANP)

Ik heb respect voor mensen die hun luxe leventje even opzij zetten, en voor de ouderen opkomen om hun leven wat te veraangenamen. En dat lukt aardig, gezien de positieve reacties. Ik ben blij dat het ook een positieve uitwerking heeft voor ons, de verzorgenden. Ik voel me hierdoor meer gewaardeerd door de maatschappij. Het werk wat wij doen is ook bijzonder!

Pas geleden hielp ik een cliënt en zij begon over het tv-programma te praten. Ze was een bewonderaar geworden van Gordon. Dat terwijl ze eerst niets van hem moest hebben. ‘Waarom nu dan wel?’, vroeg ik. Het antwoord was duidelijk; eindelijk een beroemd persoon die voor haar opkwam… Heel Nederland kon nu zien hoe het is om oud te zijn. ‘Heb je gezien hoe fijn de mensen het vinden als ze langskomen? Ze doen zelfs de boodschappen. Dat zie ik de ministers niet doen voor ons. Die komen alleen als ze stemmen nodig hebben!’

Discussie

Ze had aan de koffietafel met haar buurvrouwen een discussie gehad. Het ging om de bekende gewaagde uitspraken van Gordon. Maar volgens mijn cliënte gebruikt Gordon dit om de aandacht te krijgen. Want ze is ervan overtuigd dat hij oprecht begaan is met de ouderen. ‘Wat zou het toch leuk zijn als ze hier bij ons op bezoek kwamen. Dan mochten ze bij mij koffie komen drinken. Misschien dat we dan ook nog een spelletje Rummikub kunnen spelen. Of sjoelen. Maar dan niet met de camera erbij hoor!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.