Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Voor collega’s én bewoners is vakantie niet meer vanzelfsprekend’

Voor een paar collega's zit vakantie er dit jaar niet in.
Blog Conny: 'Voor collega's én bewoners is vakantie niet meer vanzelfsprekend'

Op dit moment heb ik vakantie. Ik bof want het weer is prima en ben in een heerlijk omgeving om tot rust te komen. Dit overdenkend besef ik dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. Van een paar collega’s weet ik dat het voor hen dit jaar er niet in zit. In de huidige onzekere tijd is het maar de vraag of je werk hebt en behoudt. Er zijn al heel wat gezinnen die van een tweeverdieners naar een eenverdiener huishouden zijn gegaan. En dan is het niet meer zo gewoon om op vakantie te gaan.

Ook onder de bewoners zie je een verschuiving. In eerdere jaren gingen er een flink aantal cliënten mee op de bewonersvakantie welke bij onze instelling elk jaar wordt georganiseerd. Men gaat ergens op locatie met aangepaste mogelijkheden voor senioren met hulpvragen. Er was veel animo om onder begeleiding en verzorging van het eigen vertrouwde personeel, een aantal dagen heerlijk het vakantiegevoel te ervaren. Geweldig om dan te zien hoe onze cliënten enorm genoten van het aanbod. Alleen al een totaal andere omgeving doet al wonderen. Je krijgt ook een heel andere kant te zien van elkaar.

Maar zoals gezegd; ook hier is duidelijk zichtbaar dat men niet meer zo spontaan gebruik kan maken van het aanbod. Alles is duurder geworden en men krijgt minder te besteden. Voor dit jaar is er maar één cliënt geweest die zich had aangemeld. Helaas gaat daarom de bewonersvakantie niet door.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.