Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘We krijgen hulp van ongediplomeerde vakantiekrachten’

Vakantie vieren is toch wel een hoogtepunt van het jaar. In mijn geval heerlijk drie weken niets te hoeven, niet op de klok kijken en vooral ontspanning. Het weer werkt goed mee dus wat wil ik nog meer?
Blog Conny: 'We krijgen hulp van ongediplomeerde vakantiekrachten'

Het lekker kunnen ontspannen is ook mede te danken aan het feit te weten dat het op mijn werk goed geregeld is qua bezetting. Ik lees en hoor dat het niet overal vanzelfsprekend is. Het idee dat er ongewenste dingen kunnen gebeuren op je afdeling tijdens je afwezigheid, draagt niet bij aan een prettig vakantiegevoel. En daarmee kan de gedachte hierover je vakantieplezier behoorlijk negatief beïnvloeden.

Meldpunt onderbezetting

Men heeft een meldpunt voor onderbezetting geopend, waar je eventueel je ervaringen kan delen. Persoonlijk vind ik het schandalig dat zo’n meldpunt nodig is in ons land. Iedere organisatie weet wanneer er een tekort kan gaan ontstaan en moet daarop tijdig anticiperen. In deze tijden waar vele mensen werkeloos zijn, zou het handig zijn om daar juist je voordeel mee te doen. Uiteraard is het mag een ongediplomeerde geen handelingen gaan verrichten welke in strijd zijn met de richtlijnen. Maar er zijn genoeg werkzaamheden te doen die wel mogelijk zijn en ter voorkoming van narigheden in de ouderenzorg.

Conny kan haar werk tijdens vakantie niet helemaal loslaten. Zo gaan haar gedachten opeens naar een cliënt die naar het ziekenhuis moest. Lees meer >>

Mijn ervaring is dat er bij ons heel goed wordt samengewerkt met ongediplomeerde vakantiekrachten. De werving van deze krachten beginnen al direct bij een stageperiode. Zo hebben wij een lijst van enthousiaste mensen die met veel inzet samen met de gediplomeerden de zorg voor onze kwetsbare ouderen in de vakantieperiode op peil houden!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.