Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Frederique: ‘Vertrouwen in mijn team’

Frederique van der Marel vertelt over haar baan als hoofdverpleegkundige van het AMC Neurocentrum. ‘Vertrouwen is voor mij de zuurstof in mijn functioneren en prikkelt me om het beste uit mezelf te halen.'
frederique.jpg

Deze blog is geschreven door een samenwerkingspartner van Nursing en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Vanaf dag 1 dat ik in het AMC Neurocentrum werk, hebben collega’s mij het gevoel gegeven me te vertrouwen.
Ze hebben mijn plannen en ideeën positief opgepakt en zijn samen met mij aan de slag gegaan. Dat is heel motiverend. Want als ik de ruimte krijg om samen met mijn team onze eigen strategie te bepalen en plannen uit te voeren, stimuleert mij dat om mijn werk nog beter te willen doen. Die vrijheid en dat vertrouwen gun ik mijn team ook. Wij bepalen dan ook met elkaar de koers en de doelen die wij willen bereiken. En dan maakt het mij niet uit hoe je van A naar B gaat. Als je dat binnen de kaders doet, ga je gang! Het resultaat, de beste zorg voor onze patiënten, staat voorop.

Vergelijkingsmateriaal genoeg om het AMC op waarde te schatten! Ik heb op zoveel verschillende plekken gewerkt. Als meisje van 16 startte ik mijn loopbaan met de mbo-verpleegkundige opleiding in Utrecht. Ik ben veel verhuisd en heb ik in heel wat ziekenhuizen gewerkt. Een klein ziekenhuisje met 20 bedden in Schotland. Als senior verpleegkundige in Londen en als gevangenisverpleegkundige in Edinburgh. Daar deed ik ook mijn hbo-v. Ik merkte namelijk, in mijn functie als seniorverpleegkundige, dat ik het heel leuk vind om ervoor te zorgen dat mijn collega’s een fijne dag hebben en dat we met z’n allen goede zorg leveren.

Om meer met deze ambitie te kunnen doen wilde ik doorgroeien. Na 7 jaar kwam ik terug in Nederland. Terug op de plek waar alles begon: het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. Nu als hoofdverpleegkundige. Ik begon er ook aan mijn MBA en werd verliefd…. Op een man die een tijdelijke onderzoekspositie in Boston, USA kreeg. Weer verhuizen, dus. Dit keer standplaats Amerika waar ik in twee ziekenhuizen werkte die verbonden waren aan Harvard University. Voor het eerst in een academisch ziekenhuis. En dat beviel, tegen alle verwachtingen in. Want nee, ik was er geen nummer en innovatie en verbetering staan er centraal.

Als onderzoeksverpleegkundige in Massachusetts General Hospital en als hoofdverpleegkundige van de poli neurologie in Brigham and Women’s Hospital werd ik getriggerd door de zorg rondom het brein en door alle ontwikkelingen op dat gebied. Zo veel dynamiek! Weer terug in Nederland, wist ik: ik wil verder in de neurosciences in een academisch ziekenhuis. Het AMC bleek de perfecte match. Alsof alles bij elkaar kwam: hoogcomplexe zorg, een dynamisch vakgebied, een fijne en persoonlijke sfeer en een geweldig team.

Er zijn zo veel ontwikkelingen in de neurosciences en het AMC loopt daarin voorop. Niet alleen op medisch maar ook op verpleegkundig gebied. Dat is heel interessant want wij zijn als verpleegkundig team continu in beweging om de zorg aan patiënten te verbeteren. Dat doet wel een beroep op je klinische blik, creativiteit en leergierigheid. Maar daar krijg je ook wel wat voor terug! Werken op de leukste afdeling van het AMC, dat vind ik tenminste, en alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en te groeien. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Alsof ik eindelijk mijn bestemming heb gevonden na al die verhuizingen en veranderingen. Ik heb zelfs een huis in Nederland gekocht!

We gaan uitbreiden in het Neurocentrum en hebben mensen nodig! Ben jij een neuroverpleegkundige en nieuwsgierig of jouw bestemming ook in het AMC ligt? Bel me of mail me en ik leid je rond over de afdeling: 020- 56 63763 of f.m.vandermarel@amc.nl. Wil je meer weten over het werken bij AMC. Ga dan naar onze website www.werkenbijamc.nl

Deze blog is geschreven door een samenwerkingspartner van Nursing en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.