Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jos: ‘Ik ga het bloggen missen’

Jos Kaldenhoven schreef jarenlang blogs op Nursing.nl maar vandaag is het zijn laatste. Het stoppen brengt dubbele gevoelens bij hem teweeg.
1 teddybeervierkant.jpg

‘Vind je het jammer?’ Die vraag is me de afgelopen dagen regelmatig gesteld wanneer ik vertelde dat er na 8 jaar  en 3 maanden een einde komt aan mijn bloggerschap voor Nursing.  ‘Dat is een goede vraag’ zeg ik dan. Per slot van rekening heeft – zeker in de beginjaren toen er wekelijks werd geblogd – Nursing en het bloggen mij regelmatig bezig gehouden. Soms was het zoeken naar een geschikt onderwerp een crime, en had ik pas op woensdagavond om half twaalf een onderwerp te pakken. Soms kreeg ik op een werkdag wel drie of vier onderwerpen in de schoot geworpen om over te schrijven. En dat  zat soms in een kleine opmerking waar ik dan mee aan de slag kon. Of in een heftig onderwerp dat ik meemaakte. Dan was het bloggen deels ook een manier om het van me af te schrijven.

Afscheidsinterview
Heeft Jos teveel vrije tijd nu zijn blog voor Nursing stopt? Dat lees je in zijn afscheidsinterview>>>

Ik heb net nog even mijn allereerste blog over de huisartsenpost gelezen uit februari 2008. Ik herinner me nog de verontwaardiging die ik voelde toen een dienstdoende huisarts weigerde om de pijnbestrijding bij een cliënt in de avonddienst aan te passen…. Gelukkig is er op dat gebied veel veranderd. We hebben nu het telefoonnummer voor professioneel overleg en we worden altijd zo snel mogelijk doorverbonden met de dienstdoende arts als we vragen hebben over een cliënt die van ons palliatieve zorg krijgt.

In de afgelopen acht jaar heb ik heel veel onderwerpen in mijn blogs aangesneden. Soms meer dan een keer. Blogs die mij bij zijn gebleven gingen bijna altijd over heftige ervaringen, zoals over het laatste levensuur van de veertigjarige man.

Ruim tweehonderd blogs kwamen er, en ja: ik kreeg er reacties op. Soms via de mail of via Facebook. Soms ook persoonlijk. Enkele weken geleden nog op een symposium. Iemand herkende mij als Nursing-blogger en wilde graag weten waar mijn volgende blog over ging. Toevallig wist ik dat al, en ik heb haar het dan ook verteld. ‘Ik ga het lezen hoor!’ vertrouwde zij mij toe.

Praat mee over actuele onderwerpen in de thuiszorg en raak geïnspireerd door bevlogen sprekers, tijdens de Grote Thuiszorgdag 2016. Lees hier meer. 

Soms ook stevige reacties zoals mijn blog over Tuitjenhorn. Ik had geen begrip voor de betrokken huisarts (in tegenstelling tot mijn zeer gewaardeerde collega-blogger Sandra) en daar was niet iedereen het mee eens.

Zal ik het bloggen missen? Ja, en nee. ‘Nee’ want na zoveel blogs te hebben geschreven kom je ook wel een klein beetje aan het einde van je inspiratie. ‘Ja’ omdat het toch altijd weer leuk was om te zien (en te horen) hoe anderen reageren op jouw verhaal. Kortom: het antwoord op de vraag in de kop: ‘ik vind het niet jammer, maar ik zal het wel missen’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.