Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marion: ‘Mijn patiënt kreeg slecht nieuws van haar ouders’

Een patiënt van Marion krijgt ontzettend slecht nieuws te horen.
Blog Marion: 'Mijn patiënt kreeg slecht nieuws van haar ouders'

Op een ochtend zoals zovele, startte ik mijn werkdag samen met mijn collega’s. Het weer was vreselijk en iedereen kwam mopperend binnen. Iedereen had wel iets te melden over de regen en het onweer.

In de loop van de ochtend werd ik gebeld door een man die vertelde dat zijn 20-jarige dochter aan het revalideren was en dat er iets heel ergs gebeurd was.  Hij wilde langs komen om het haar zelf te vertellen en vroeg of er een ruimte beschikbaar was waar hij en zijn vrouw samen met hun dochter konden gaan zitten. Ze waren heel verdrietig en vertelden mij dat ze hun dochter moesten vertellen dat haar vriend tijdens zijn reis naar Nepal was verongelukt. Ik geloof dat ik zelf ook enigszins bleek werd.

Wij hadden de beschikking over een spreekkamer, die gelukkig vrij was. Het was niet de perfecte ruimte omdat hij volledig uit glazen wanden bestond en je dus alles kon zien wat er gebeurde. De ouders meldden zich aan de balie en ik liet ze plaatsnemen in de ruimte. Ondertussen belde een collega naar de fysiotherapeut die hun dochter naar de balie stuurde.

Het meisje was verrast haar ouders te zien maar zag meteen dat er iets ernstigs aan de hand was. De deur ging dicht en binnen enkele seconden werd het een groot drama. Het meisje ging heel hard schreeuwen en met haar hoofd tegen de muur bonken.  Het nieuws was ingeslagen als een bom! Mijn collega’s en ik vonden het vreselijk dat we getuige waren van dit drama. De ouders kregen het meisje niet rustig en wij besloten haar arts te bellen. Die kwam onmiddellijk en probeerde het meisje te kalmeren. Dat lukte enigszins. Later kwamen ze naar buiten en ging het meisje mee naar huis. Een week later hervatte ze haar revalidatie, maar van de enthousiaste en gedreven dame die vastbesloten was alles uit haar revalidatie te halen, was ze veranderd in een ziek en kwetsbaar vogeltje. De “drive” waarmee ze binnen was gekomen, kwam niet meer terug. Het zonnetje was uit haar leven verdwenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.