Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Selma: ‘Mijn laatste blog voor Nursing’

Selma stopt met bloggen voor Nursing.nl. 'Ik begon met bloggen als student. Nu is mijn diploma in zicht.'
Selma Koedood
Selma Koedood

Drie en een halve jaren, waarin ik al ontzettend veel heb gezien en meegemaakt. Mijn eerste patiënt douchen, mijn eerste gezondheidsvoorlichting geven tot mijn eerste agressie-incident. Patiënten die overlijden, patiënten die weer beter worden. Collega’s feedback geven, toetsen behalen en toetsen blijven herkansen. Toch is mijn vierde jaar alweer bijna over de helft.

Ik herinner me mijn eerste stagedag nog goed. Ik kan zo nog vertellen welke kleding ik aan had. Nu ben ik drie en een halfjaar verder en is mijn diploma nagenoeg in zicht. Ik praat, ik zorg, ik was, ik voer gesprekken en iedere dag draag ik mijn steentje bij in de zorg. Door dingen op papier te zetten, kon ik het van me af schuiven. Door het op te schrijven, was ik thuis ook écht thuis en niet met mijn hoofd nog op stage. Ik heb al veel geleerd terwijl alles nog moet beginnen: in juli neem ik hopelijk mijn diploma in ontvangst. Toch is de afstand en nabijheid voor mij nog erg moeilijk.

Nu is sinds een paar maanden mijn laatste stage aangebroken in de forensische verslavingspsychiatrie. Omdat ik hier niet over durf en wil bloggen, is dit dus mijn laatste stukje op Nursing. Alle verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en niet te vergeten de patiënten, wens ik een heel gelukkig nieuwjaar toe. Op een jaar vol verzorgen, verplegen, vergeten en een schone lei!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.