Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Cagla: ‘Mijn laatste blog voor Nursing’

Zeven jaar geleden zette ik de eerste stappen richting de verpleegkunde, niet wetende dat het mijn leven zó zou veranderen, mijn ontwikkeling zó zou vergroten en mijn hart zó op de juiste plek zou laten voelen.
Cagla en haar hbo-v diploma, tijdens de uitreiking

Ik weet nog dat ik tijdens een open dag verschillende opleidingen en scholen bezocht en stralend zat bij de opleiding tot verpleegkundige. Stralend en zeker van mijn zaak. Deze opleiding zou en moest ik doen. Twee stages en twee duale jaren werken in het ziekenhuis verder heb ik het mbo afgerond, maar ik was nog niet uitgeleerd. Het hbo trok mijn aandacht en zodoende schreef ik me in. Na nog eens drie jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis als duale leerling krijg ik vandaag wederom een diploma. Drie jaar geleden op het mbo in m’n roze jurkje en rode speldje, vandaag in m’n zwarte pakje en blauwe speldje.

Ik ben supertrots op wat ik tot nu toe bereikt hebt. Uitgeleerd ben ik nooit, dus sla ik weer een ander pad in. Het pad van oncologieverpleegkundige. Helaas betekent dit dat ik afscheid ga nemen van het bloggen, hoe graag ik dit ook doe. Maar het wordt te druk om dat erbij te blijven doen.

De jaren dat ik aan het bloggen ben geslagen heeft ons mooie beroep veel veranderingen meegemaakt. Zo stappen we over naar het beroepsprofiel 2020 in het kader van het verbeteren van de zorg, hebben we meerdere keren gestreden voor betere cao’s en vonden we elkaar tijdens de witte woede. Ook zetten we elkaar op scherp tijdens de eeuwig durende discussie over wel of geen regieverpleegkundige.

Ik denk dat we kunnen stellen dat we dynamische jaren meegemaakt hebben en dat dit nog maar het begin is. Ik zal niet meer schrijven over de veranderingen die ons beroep doormaakt, maar ik zal meekijken vanaf de zijlijn. Ik heb altijd met plezier geschreven voor jullie en kon ook altijd recht voor zijn raap mijn mening uiten, al was niet iedereen hier blij mee natuurlijk.

Als afsluiter wil ik benoemen dat jullie ieder mooi zijn als individu en uniek zijn in het uitoefenen van dit prachtig beroep. Een niveau hoger of lager maakt niet uit en zou niet mee moeten tellen. Werken met je hart is wat telt als verpleegkundige. Iedereen die mijn blogs las, mijn mening tot zich nam en met me meeleefde tijdens mijn opleiding, mijn zwakste momenten en sterkste momenten, bedankt. En wie weet, misschien later tot ziens!

Liefs, Cagla

Dit was Cagla’s laatste blog voor Nursing. Heb jij interesse om onze nieuwe studentblogger te worden? Stuur je gegevens, motivatie en een paar voorbeelden van dingen die je hebt geschreven naar nursing@bsl.nl

2 REACTIES

  1. Morgan Megan, helemaal mee eens. Waanzinnig dat plotseling onze diploma’s ongeldig zijn. Een piloot verliest toch ook niet opeens zijn vliegbrevet?
    Of artsen of advocaten of bouwvakker?
    Ik heb gewerkt in Portugal met 2 NL HBO-Vers en beide zijn na 5 maanden ontslagen. Ze konden niet werken, hadden geen inzicht en konden geen bloedprikken of een infuus aanleggen. Ik ben mijn BIG kwijt maar ik ben geregistreerd in Portugal en dat is de EU.

  2. Lees alle reacties
  3. Je hebt makkelijk praten, werken met je hart. Maar als je diploma dreigt te worden gedegradeerd, doorstroommogelijkheden worden bemoeilijkt omdat je diploma te oud is geworden en je met klimmen der jaren geen fysieke zorg meer aankunt maar omdat je met een zgn verouderd curriculum niet meer in aanmerking komt voor overstijgende functies, bijscholingen omdat men de lat legt op de zgn betere hbo-v BN 2020 dan is mijn toekomst straks wel WIA of bijstand. Ik moet ondanks mijn verpleegkundig hart wel kunnen vreten en mijn hypotheek betalen … dat vergeet de huidige hbo-v BN 2020.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.